Networking — March 9, 2021 at 5:38 pm

ZyXEL Nebula – soluție integrată pentru gestionarea rețelei în cloud

by

v1 imagine introSoluția de rețea și gestionare a cloud-ului Nebula oferă control și management centralizat pentru toate echipamentele hardware ZyXEL conectate la rețea cu fir și wireless. Cu un portofoliu cuprinzător de produse care poate fi gestionat central din cloud, Nebula oferă o gestionare simplă, intuitivă și scalabilă pentru toate rețelele.

Apariția rapidă a dispozitivelor inteligente determină schimbări radicale în rețelele informatice. Aproape fiecare dispozitiv de calcul – laptopuri, smartphone-uri, camere foto și multe altele– este echipat cu funcții WiFi și necesită acces la rețea. Numărul de dispozitive este de așteptat să crească exponențial. Conform studiilor Gartner, pe zona IoT (Internet of Things), în anul 2020 au fost conectate la Internet peste 35 de miliarde de dispozitive.

Introducere în rețelele gestionate de cloudul Nebula

Produsele de rețea ZyXEL, inclusiv punctele de acces, switch-urile și gateway-urile de securitate, au fost construite special pentru a putea fi gestionate în cloud. Toate dispozitivele  vin cu management facil, control centralizat, auto-configurare, diagnosticare web în timp real, monitorizare de la distanță și multe altele.

Rețeaua gestionată de cloud-ul Nebula introduce o abordare accesibilă și fără efort pentru implementările de rețele cu securitate și scalabilitate ridicate, pentru a oferi control complet asupra dispozitivelor și utilizatorilor Nebula. Atunci când o organizație crește de la site-uri mici la rețele masive, distribuite, hardware-ul ZyXEL compatibil cu Nebula permite implementarea ușoară, rapidă și cu funcții de plug-play în mai multe locații fără a fi necesare cunoștințe avansate pe zona de IT.

Prin intermediul serviciilor cloud Nebula, actualizările de firmware și semnăturile  de securitate sunt livrate fără probleme, în timp ce tunelurile VPN securizate pot fi stabilite automat între diferite rețele aflate la subsidiare, cu doar câteva clicuri.

Arhitectura de rețea gestionată de cloud-ul Nebula

Nebula Cloud oferă o paradigmă de rețea pentru construirea și gestionarea rețelelor prin Internet pe baza modelului Software ca model de serviciu. În arhitectura Nebula, funcțiile de rețea și serviciile de gestionare sunt împinse în cloud și livrate ca un serviciu care oferă control instantaneu întregii rețele.

Toate dispozitivele Nebula sunt construite de la zero pentru a răspunde acestei facilități de gestionare a cloudului, având capacitatea de a comunica cu centrul de control al acestei soluții. Această conectivitate securizată TLS între hardware și cloud oferă conectivitate și un control la nivel de rețea pentru gestionarea rețelei, utilizând o lățime de bandă minimă.

Prin cloud, mii de dispozitive Nebula din întreaga lume pot fi configurate, controlate, monitorizate și gestionate dintr-un singur dashboard. Cu instrumentele de gestionare a rețelei pe mai multe site-uri, companiilor li se permite să implementeze noi sucursale de orice dimensiune, în timp ce administratorii sunt capabili să efectueze modificări de politică în orice moment de la o platformă centralizată de management.

Serviciul Nebula utilizează infrastructura și serviciile construite pe Amazon Web Service (AWS), astfel încât toate detaliile de securitate Nebula pot fi integrate AWS Cloud Security. Nebula se angajează să asigure protecția datelor, confidențialitatea și securitatea, precum și respectarea cadrelor de reglementare aplicabile în lume. Arhitectura tehnică a Nebula, împreună cu garanțiile sale administrative și procedurale interne, pot ajuta clienții cu proiectarea și implementarea de soluții de rețea bazate pe cloud care respectă reglementările UE privind confidențialitatea datelor.

Informații suplimentare: www.zyxel.com