Internet/Telecom — March 18, 2021 at 1:10 pm

HUAWEI Assistant integrează, în premieră, cardul Esports și le oferă utilizatorilor acces, în timp real, la rezultatele sporturilor favorite

by

HUAWEI Assistant este primul asistent virtual pentru smartphone care integrează un card Esports, oferindu-le astfel utilizatorilor informații instant despre scoruri, rezultate și știri de la evenimentele sportive importante din întreaga lume. HUAWEI Assistant este instrumentul bazat pe inteligența artificială care îi ajută rapid pe utilizatori să aibă acces la serviciile și informațiile de care au nevoie printr-o singură glisare la stânga pe ecranul telefonului.

În contextul în care numărul pasionaților de Esports din toată Europa se așteaptă să crească cu 8,2%, la 113 milioane de utilizatori până în 2023 , Huawei a dezvoltat o colaborare exclusivă cu SofaScore, recunoscut pentru transmiterea celor mai rapide rezultate din sporturi, pentru a integra noua funcție Esports în HUAWEI Asisstant. Piața Esports crește rapid în Europa, ceea ce determină și creșterea veniturilor globale pe acest segment, care se preconizează că vor ajunge la 1,1 miliarde de dolari și vor atinge o audiență globală de 495 de milioane de telespectatori în următorii trei ani .

Esports (1)Esports (2)

SofaScore, aplicația listată în HUAWEI AppGallery, este specializată în date sportive detaliate și analize furnizate, în timp real, de la evenimente sportive, ligi și campionate din întreaga lume. Aplicația este disponibilă în peste 30 de limbi  și acoperă peste 20 de discipline cu peste 20 de milioane de utilizatori activi lunar. Noua funcție Esports va oferi utilizatorilor de smartphone-uri Huawei toate informațiile de care au nevoie pentru a ține pasul cu cele mai importante trei ligi:
• CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive)
• Dota 2 (Defense of the Ancients 2)
• LoL (League of Legends).

Prin integrarea cu HUAWEI Assistant, utilizatorii vor putea glisa la stânga pentru a accesa cardul Esports SofaScore, alături de multe alte carduri inteligente care oferă notificări și memento-uri utile, bazate pe nevoi personalizate și scenarii de utilizare specifice. De la știri și vreme, până la piața bursieră sau programul zborurilor, toate informațiile afișate depind de alegerea personală a utilizatorului. Așadar, prin intermediul funcției AI Tips din HUAWEI Assistant, utilizatorii vor primi rezultate și alerte, în timp real, conform preferințelor identificate în materie de jocuri, echipe sau subiecte Esport.

SofaScore va oferi, de asemenea, link-uri către fluxuri live de jocuri în funcția de card, iar acestea pot fi afișate pe mai multe platforme, în funcție de ligă, joc, categorie sau proprietarul turneului. Fluxurile apar de obicei pe platformele majore.

„Interesul pentru Esports crește constant, astfel că jucătorii, entuziaștii și spectatorii ocazionali se așteaptă din ce în ce mai mult să poată urmări și viziona cu ușurință Esports pe telefoanele lor, iar aici ne referim cu precădere la generațiile mai tinere, situate în țările nordice și în Europa Centrală și de Est.”, a declarat Derek Yu, VP Huawei CEE & Nordic la Huawei Consumer BG. „Prin acest parteneriat exclusiv cu SofaScore, le oferim utilizatorilor Huawei acces la întregul ecosistem Esports, pentru ca ei să fie la curent, în timp real, cu cele mai noi acțiuni, scoruri și meciuri, prin intermediul asistentul virtual”, a adăugat acesta.

„SofaScore a fost creată pentru a oferi utilizatorilor noștri acces instant la tot ce se întâmplă în lumea sporturilor favorite. Ne străduim zi de zi să le depășim așteptările, iar parteneriatul cu Huawei este o dovadă clară în acest sens. Am acceptat provocarea Esports pentru ca utilizatorii noștri din prezent și cei viitori să se bucure de cea mai bună experiență posibilă, iar rezultatele pe care le-am observat până acum demonstrează că mergem în direcția bună”, a completat Ivan Bešlić, COO la SofaScore.