Bizpoint — May 2, 2021 at 9:12 am

Vesti bune pentru cloud-ul public

by

Cloud Computing Concept on Touch ScreenConform Gartner, pandemia sanitară a accelerat utilizarea cloud-ului public anul trecut, însă perspectivele pentru epoca post-pandemie sunt la fel de promiţătoare.

În cadrul celui mai recent raport publicat, firma de analiză estimează că cheltuielile utilizatorilor finali pe astfel de servicii vor creşte anual cu aproape un sfert (23% mai exact). Ca atare, nivelul lor ar putea ajunge la peste 332 miliarde USD la finele lui 2021 faţă de 270 miliarde USD în 2020.

Analiştii Gartner spun că tehnologiile emergente precum containerizarea, virtualizarea şi edge computing au început să se maturizeze şi antrenează creşterea cheltuielilor cu mediile cloud. Software-as-a-Service (SaaS) continuă să fie vedeta acestor cheltuieli.

Gartner se aşteaptă ca nivelul pentru acest an să ajungă la peste 122 miliarde USD. Cu toate astea, segmentele IaaS şi DaaS sunt estimate să vină puternic din urmă, înregistrând pentru acest an creşteri de peste 38%, respectiv de peste 67%.

Analiştii Gartner văd mediul cloud ca devenind liantul între multe alte tehnologii pe care firmele doresc să le utilizeze tot mai mult. Ca atare, ei se aşteaptă ca această piaţă să devină disruptivă în viitorul apropiat.