NEWS — May 6, 2021 at 3:11 pm

Parteneriatele, cheia provocărilor complexe

by

Smart city and abstract dot point connect with gradient lineUn eveniment online găzduit de Axis Communications, unul din liderii furnizării de produse şi soluţii IT din zona de digitalizare, a prilejuit dezbateri online cu partenerii firmei în domenii în care astfel de parteneriate reprezintă cheia găsirii de soluţii la probleme complexe.

Unul din aceşti parteneri este Allied Telesis, furnizor global de frunte pentru soluţii inteligente de networking. Cu acest prilej, country managerul Allied Telesis, Călin Poenaru, a prezentat câteva elemente ale viziunii ATI legate de zone de mare interes la ora actuală, cum ar fi oraşele inteligente şi automatizarea proceselor industriale.

Oraşele inteligente au în mod esenţial la bază elementele definitorii Internet of Things, deoarece se bazează în mod indispensabil pe datele furnizate de senzori. „Soluţiile pentru oraşele inteligente se pot dezvolta doar prin parteneriate solide între furnizorii de tehnologie. Aici, standardizarea este cuvântul cheie atunci când vine vorba de interoperabilitatea soluţiilor de la parteneri diverşi pentru construirea unei soluţii integrate care să răspundă nevoilor reale ale clientului. Din fericire, se fac permanent paşi importanţi în această direcţie”, menționează oficialul Allied Telesis.

Standardizarea joacă un rol important şi în zona automatizărilor industriale, o zonă de tradiţie pentru Allied Telesis. „Standardizarea ne-a permis ca la ora actuală să putem colecta date din câmpul operaţional al fabricii, pe care să le transmitem în timp real aplicaţiilor care să le proceseze pentru eficientizarea proceselor industriale”, continuă Călin Poenaru. „În domeniul industrial este esenţială păstrarea permanentă a legăturii cu sursele de date. Acum putem să procesăm datele acolo unde sunt generate, ceea ce e esenţial pentru eficientizarea proceselor industriale. Nu mai e nevoie de transportul de date către o zonă de cloud care se poate afla la mii de kilometri distanţă”.

Parteneriatele şi companiile de tehnologie pot ajuta clienţii în găsirea soluţiilor care să le rezolve problemele. „Rolul nostru ca furnizori este să facem tehnologia disponibilă şi accesibilă. Este important să lucrăm îndeaproape cu partenerii noştri pentru a genera bune practici din proiecte, pe care apoi să le folosim în piaţă”, concluzionează Călin Poenaru.