Aplicatii, Networking — May 11, 2021 at 12:55 pm

Dell Technologies lansează noi aplicații, rețele moderne și analytics

by

Tehnologia Edge_valoarea datelorDell Technologies prezintă soluții și parteneriate concepute pentru a extrage mai multă valoare din datele Edge.

Tehnologia Edge există acolo unde lumea digitală și lumea fizică se intersectează, iar datele sunt colectate, generate și procesate în siguranță, pentru a căpăta o nouă valoare. Soluțiile Edge includ Internetul obiectelor (IoT), mașini conectate și aplicații pentru smartphone-uri, dar, cel mai important, sunt prezente acolo unde afacerile se întâmplă. Această tehnologie devine utilă companiilor după o analiză atentă a obiectivelor de afaceri și stabilirea investiției în tehnologie. Principiile Edge au la bază un deceniu de proiectare, construire și operare a platformelor de servicii și funcții Edge în organizații, de la start-up-uri la întreprinderi globale.

Noile oferte fac parte din strategia Edge a companiei de a furniza tehnologii complet integrate, care permit sarcinilor de lucru să ruleze și să fie gestionate pe mai multe zone cloud și aplicații. Dispozitivele Edge sunt o sursă în creșterea volumului de date. Compania de cercetare și consultanță Gartner prezice că 75% din datele organizației vor fi create și prelucrate în afara centrului de date sau cloud până în 20251. Dell Technologies este lider în migrarea către Edge – următoarea frontieră tehnologică – bazându-se pe capacitățile sale de calcul dovedite, pe scalabilitate și pe lanțul de aprovizionare.

„Tehnologia Edge rivalizează cu centrele de date și cloud-urile publice ca zonă în care organizațiile obțin informații valoroase. Punând calculul, stocarea și analizele acolo unde sunt create datele, putem furniza aceste informații statistice în timp real și putem crea noi oportunități pentru afaceri”, a declarat Jeff Boudreau, președinte și director general, Infrastructure Solutions Group, Dell Technologies.

Noile soluții și parteneriate includ:

Dell EMC Streaming Data Platform: o platformă Dell EMC Streaming Data Platform (SDP) actualizată livrează analize Edge performante, în timp real. SDP este ideală pentru colectarea, stocarea și analiza fluxurilor de date în timp real. Exemplu: un parc de distracții folosește SDP pentru a trimite alerte personalului atunci când o zonă are nevoie de întreținere. Parcul poate evalua și repara rapid diverse sectoare în loc să aștepte până când acestea necesită reparații costisitoare.

Soluții Edge Dell Technologies pentru producție: Dell Technologies Manufacturing Edge Reference Architecture with PTC sprijină companiile producătoare să obțină informații de pe stații de lucru, computere, dispozitive mobile și alte echipamente finale plasate în mediul de fabricație. Cu acces la datele Edge într-un singur loc, companiile pot crește fiabilitatea liniei de producție, pot reduce costurile operaționale și pot lua decizii în timp real mai informate.

Dotate cu APEX Private Cloud, soluțiile sunt disponibile as-a-Service, astfel încât companiile pot virtualiza și rula aplicațiile, reducând complexitatea și economisind timp. Clienții din zona de producție obțin o experiență cloud relevantă și plătesc doar pentru ceea ce folosesc.

„Soluțiile PTC ajută companiile să transforme modul în care proiectează, produc și întrețin produse pe tot parcursul ciclului de viață, iar Edge a devenit o nouă frontieră pentru inovație”, explică Jonathan Kateman, vicepreședinte senior, M&A and Technology Partnerships, PTC. „Cu soluțiile Dell Technologies pentru producția industrială, clienții pot să profite la maximum de ecosistemul IoT prin implementarea în APEX Private Cloud.”

Duos Technologies folosește infrastructura edge Dell Technologies pentru a revoluționa căile ferate

Duos Technologies folosește infrastructura și serviciile Dell Technologies pentru a implementa soluții Edge de inteligență artificială. Duos Technologies execută de 120 de ori mai rapid inspecțiile de vagoane în comparație  cu tehnologiile mai vechi folosite de alți transportatori.

În 2020,sute de trenuri au traversat America de Nord, transportând mărfuri în valoare de aproximativ 700 de miliarde de dolari anual. Procedura tradițională de inspecție a unui vagon durează în medie opt minute, rezultând opriri neprogramate care costă companiile feroviare milioane de dolari anual. Duos Technologies a creat Railcar Inspection Portal pentru a eficientiza acest proces. Alimentată de serverele Dell EMC PowerEdge și de Dell EMC PowerVault storage, acestă soluție poate inspecta în opt minute mai mult de 120 de vagoane care se deplasează la viteză maximă. Aceste analize în timp real îi ajută pe clienți să crească siguranța în exploatare, să eficientizeze întreținerea și să micșoreze costurile.