Bizpoint — May 14, 2021 at 2:29 pm

Noile tipare de lucru duc la creşterea cheltuielilor IT

by

Analiza ROI

Un nou raport publicat de firma de analiză Dynabook Europe şi intitulat “The Hybrid Shift: Managing an increasingly remote workforce” arată că în acest an, la nivel european, firmele vor cheltui mult mai mulţi bani pe instrumente de colaborare şi de creştere a productivităţii, în încercarea de a sprijini munca de la distanţă şi pe cea de tip hibrid.

După discuţii avute cu mai bine de 1000 de factori de decizie IT din firme medii şi mari de pe cuprinsul UE şi al Marii Britanii, analiştii Dynabook au ajuns la concluzia dă 65% din respondenţi au acces la bugete IT crescute pentru acest an. Chiar dacă majoritatea acestor bugete va fi cheltuită pe soluţii de lucru hibrid şi de la distanţă, un procent important al lor va fi cheltuit pe soluţii de asigurare a continuităţii afacerilor.

Explorând mai adânc modul de cheltuire a bugetelor IT, firma de analiză a aflat că soluţiile cloud şi asistenţa IT de la distanţă reprezintă principalele priorităţi pentru cei mai mulţi respondenţi. Importantă s-a dovedit şi infrastructura de cibersecuritate, asta însemnând creşterea cheltuielilor cu cele mai bune soluţii software de securitate IT.

De asemenea, ca importante au fost citate şi soluţiile de instruire IT a personalului, precum şi dotarea angajaţilor cu dispozitive noi şi mai sigure. Dintre aceste dispozitive, laptopurile au fost citate ca fiind “eroii muţi ai pandemiei”. Aproape trei sferturi din firmele interogate socotesc acum deciziile de achiziţie de astfel de dispozitive mai importante decât înainte de debutul pandemiei.