Hardware — June 23, 2021 at 3:47 pm

HP lansează un nou portofoliu de gaming pentru pasionații de jocuri pe calculator

by

HP a lansat cel mai nou sistem hardware și software dedicat gamerilor, cu modelele performante OMEN 16 și OMEN 17 și cu monitorul de gaming OMEN 25i care poate fi personalizat. Iar pentru comunitatea de gameri, a fost lansat  OMEN OASIS4 pentru OMEN Gaming Hub5, în versiune beta. De asemenea, compania a lansat gama Victus by HP, noul portofoliu de produse de ultimă generație pentru jucători profesioniști, care debutează cu un laptop de 16 inci.

Jocurile video continuă să fie o opțiune de divertisment și o modalitate de conectare cu prietenii. Doi din trei oameni petrec mai mult timp vizionând clipuri video și jucându-se pe calculator decât înainte de pandemie, iar unul din patru se joacă cu trei, patru ore mai mult. De asemenea, aproape unul din cinci oameni se joacă cu șase până la zece ore mai mult pe săptămână6. Noul portofoliu gaming de ultimă generație al HP este gândit atât pentru jucătorii cu vechime, cât și pentru începătorii entuziaști.

„Preocuparea noastră constantă în acest domeniu este de a crea tehnologii inovatoare, deschizătoare de drumuri pentru toată lumea, indiferent dacă sunt utilizatori OMEN cu vechime sau nou-veniți în această industrie aflată într-o continuă evoluție”, a declarat Judy Johnson, Director Gaming and Esports, HP Inc. „Oferim un sistem practic pentru oricine dorește să se joace folosind gama Victus de la HP, oferim performanță și putere cu noile dispozitive din gama OMEN, dar și cu OASIS – o nouă componentă a OMEN Gaming Hug, care optimizează fluxul de joc în comunitățile de gameri.”

Cele mai noi dispozitive din ecosistemul OMEN sunt gândite special pentru a oferi noi experiențe, care depășesc toate așteptările.

OMEN 16 este lansat pe piață și oferă:
Performanță de top: Cele mai noi jocuri prind viață cu o placă grafică NVIDIA® GeForce® RTX™ 3070 8 GB sau AMD RDNA™ 2 și cu procesoare mobile până la Intel® Core™ i7-11800H7 sau 8-core AMD Ryzen™ 9 5900HX8. Oferă posibilitatea de a folosi rapid mai multe aplicații cu până la 32GB DDR4 3200 MHz și acces rapid în orice joc cu stocare SSD de până la 1TB PCIe Gen 4×49 sau dual SSD 1TB PCIe cu suport Raid 09.
Energie: Sesiunile de joc durează mai mult, oriunde ai fi, cu o baterie de la 52.5Whr la 83Whr11 și o autonomie de până la 9 ore12.

OMEN 17, cea mai avansată versiune de până acum, oferă:
Gaming cu peformanță de desktop. Cele mai noi jocuri pot fi explorate cu placa grafică NVIDIA® GeForce® RTX™ 3080 16 GB cu TGP maxim de până la 165W și procesor Intel® Core™ i9-11900H7. Utilizatorii pot naviga simultan între jocuri, pagini de internet sau aplicații, având la dispoziție memorie până la 32GB DDR4 3200 MHz și se pot juca mai mult timp cu SSD de până la 1TB PCIe Gen 4×49 sau dual SSD de 1TB PCIe cu suport Raid 09.
Sistem de răcire performant: 24 de lamele în plus13, care sunt cu 17% mai subțiri și care au un unghi de deschidere cu 14%14 mai mare, oferă o reducere suplimentară cu 5°C a temperaturii de pe sufrafața tastaturii15, în comparație cu generația anterioară.

HP Omen 17OMEN 17 este primul laptop OMEN cu taste opto-mecanice. Pe lângă senzația tactilă plăcută, tastele oferă o distanțare de doar 1.7 mm cu o rată de răspuns de 0.2 ms față de tastele obișnuite, pentru a oferi un avantaj în confruntările video unu-la-unu.

 

 

Gama Victus by HP a fost creată folosind ADN-ul OMEN, pentru a oferi jucătorilor o experiență accesibilă, dar în același timp edificatoare. Gama Victus este potrivită pentru oricine vrea să experimenteze jocuri video ca să-și dea seama ce tip de jucător vrea să fie.

Primul din gama Victus, Victus by HP 16, are un design unic și este disponibil în trei culori: argintiu, performance blue și alb ceramic. Toate modelele au tastatură luminată și imprimată cu fontul specific dispozitivelor OMEN.
Puternic și compact. Display-ul Quad HD16 de 16 inci are o rată de refresh de 165 Hz17 și dispune de tehnologie Eyesafe®18. Pixelii nu s-au mișcat niciodată mai rapid cu placă grafică până la NVIDIA® GeForce® RTX™ 3060 Laptop GPU 6 GB și AMD Radeon RX 5500M. Viteza mare de reacție în timpul jocului este asigurată de procesoarele mobile Intel® Core™ i7-11800H sau 8-core AMD Ryzen™ 7 5800H și de o memorie de până la 32 GB DDR4 3200 MHz.
Experiență cool de răcire. Ventilatoarele late amplasate în partea din spate sunt un plus pentru design, pe lângă eficiența răcirii dispozitivului. Laptopul are cinci zone de aerisire. Cu sistem de stocare SSD de până la 1TB PCIe7 sau dual SSD cu suport RAID 09, dar și opțiuni de memorie Intel® Optane™22, totul este simplu și rapid.
Control desăvârșit. Se livrează cu OMEN Gaming Hub preinstalat pentru a profita de caracteristici, precum: Undervolting19, Performance Mode, Network Booster și System Vitals, oferind în același timp acces și la alte caracteristici, precum: Coaching, Rewards și versiunea beta OMEN OASIS care contribuie la o experiență de gaming incredibilă.

victus 8Victus by HP 16 este construit sustenabil cu plastic reciclat, recuperat din apropierea oceanelor, și cu fibre reciclabile ce provin 100% din surse sustenabile.

 

Monitorul de gaming OMEN 25i este primul monitor de gaming OMEN cu HP Eye Ease cu certificare Eyesafe®18 pentru a reduce oboseala ochilor în timpul jocului. Această soluție este integrată în display. Nu este nevoie de o ajustare a setărilor, iar calitatea imaginii nu va fi compromisă grație unei reduceri cu 30% a luminii albastre excesive, comparativ cu alte monitoare standard LCD27. Acest monitor vine cu o serie de caracteristici inovatoare:
Imagine surprinzătoare. Rată de refresh de 165 Hz și un timp de răspuns de 1ms cu overdrive17. Tehnologia AMD FreeSync™ Premium Pro28 și NVIDIA® G-SYNC® Compatibility 29 elimină distorsiunile de imagine, indiferent de placa grafică.
Sofware de ultimă generație: Shadow Vision accentuează detaliile din colțurile întunecate, Edge Precision corectează imaginile și oferă un unghi vizual clar în timpul jocului, în timp ce Dynamic Crosshair – cel mai personalizabil din lume3 –  oferă jucătorului șansa de a urmări țintele.

Omen 25iOMEN Gaming Hub a evoluat pentru a răspunde nevoilor gamerilor de astăzi și pentru a le oferi o soluție centralizată. Studiile arată că 91% dintre gameri preferă să ruleze conținut video într-un cadru restrâns, de până la 20 de oameni, iar 61% dintre aceștia consideră important să-și împărtășească experiența de joc live32. Astfel, OMEN Gaming Hub a adăugat OMEN OASIS, în versiune beta, pentru a oferi jucătorilor acces simplu și rapid la streaming-ul de gaming, alături de prieteni.

OMEN OASIS  este un add-on care poate fi descărcat și este ușor de utilizat în cadrul OMEN Gaming Hub, gândit să optimizeze jocul în comunitate.  Facilitează invitarea a până la 16 persoane în sesiunea de joc. Prietenii pot comunica audio sau prin chat.

Pentru mai multe informații despre ecosistemul de gaming OMEN, monitoare și accesorii, accesați: omen.com

PREȚURI ȘI DISPONIBILITATE:
•    OMEN 16 este așteptat la finalul lunii august cu un preț începând de la $1099.
•    OMEN 17 este așteptat la finalul lunii august cu un preț începând de la $1599.
•    Victus by HP 16 este așteptat la finalul lunii august, cu un preț începând de la $899.99.
•    Monitorul de gaming OMEN 25i este așteptat la finalul lunii august cu un preț începând de la $349.99.