Enterprise Software — June 30, 2021 at 9:41 pm

Dell Technologies stimulează convergența calculului de înaltă performanță, AI și analizei de date prin software-ul Open Source Omnia

by

dell-technologiesDell Technologies anunță noi soluții care sprijină clienții să gestioneze mai bine convergența calculului de înaltă performanță (HPC) cu inteligența artificială (AI) și analiza datelor. Pentru a ajuta organizațiile să facă față sarcinilor de lucru intensiv, de la secvențierea genomului la simulările în dezvoltarea produselor, Dell extinde, de asemenea, serviciile HPC on demand și asistența Dell EMC PowerEdge pentru accelerarea serverelor.

„Pe măsură ce AI, HPC și analiza datelor converg, configurațiile de stocare și de rețea au rămas disparate, ceea ce face dificil pentru echipele IT să furnizeze resursele necesare odată ce se schimbă cerințele”, a declarat Peter Manca, vicepreședinte senior pentru soluții integrate la Dell Technologies. „Cu software-ul open source Omnia de la Dell, echipele pot simplifica substanțial gestionarea sarcinilor avansate de calcul, sprijinind astfel accelerarea cercetării și inovația.”

Simplificarea și accelerarea convergenței sarcinilor de lucru cu Omnia

Omnia a fost dezvoltată la Dell Technologies HPC & AI Innovation Lab în colaborare cu Intel și și cu sprijinul comunității HPC. Acest software-ul open-source este conceput pentru a automatiza managementul sarcinilor de lucru HPC, AI și de analiză a datelor și pentru a crea un singur grup de resurse flexibile cu scopul de a răspunde cerințelor diversificate și în creștere.

Soluția Omnia constă într-un set open source Ansible playbooks care accelerează implementarea sarcinilor de lucru convergente cu Kubernetes și Slurm, odată cu servicii și aplicații. Omnia imprimă automat o soluție software pe fiecare server, în funcție de modul de utilizare, de exemplu, simulări HPC, rețele neuronale pentru AI sau analiza datelor – pentru a reduce timpul de implementare de la săptămâni la minute.

Implicarea și contribuția comunității sunt importante pentru progresul Omnia. Arizona State University Research Computing a lucrat îndeaproape cu laboratorul de inovații Dell Technologies pentru HPC și AI în dezvoltarea acestui software, pentru a susține mai eficient sarcinile de lucru mixte, inclusiv simularea, calculul cu randament ridicat și machine learning.

„Inginerii de la ASU și Dell Technologies au lucrat împreună la crearea Omnia”, a declarat Douglas Jennewein, director senior de cercetare de calcul, Arizona State University (ASU). „Lucrul la cod a fost un efort plin de satisfacții la final, pentru că va simplifica implementarea și gestionarea acestor sarcini de lucru mixte complexe, la ASU și pentru întreaga industrie de calcul avansat.”

HPC on demand cu VMware oferă acces permanent la infrastructură

Dell Technologies își extinde oferta HPC on demand pentru a susține acum mediile VMware. Cu HPC on demand și R Systems, clienții pot utiliza infrastructura avansată pentru a-și satisface oricând cerințele de calcul. Odată cu adăugarea VMware Cloud Foundation, vCloud Director și vRealize Operations, clienții pot utiliza un model de operare cloud hibrid pentru sarcini de lucru intensive, pot accesa rapid resursele HPC și pot plăti doar pentru ceea ce au nevoie, atunci când au nevoie.

De exemplu, Mercury Marine, o companie lider în sistemele de propulsie navală, folosește simulări hidrodinamice asistate de computer pentru noi proiecte, care deseori necesită putere HPC mai mare decât capacitățile interne. Cu acces la infrastructura de înaltă performanță Dell, inginerii Mercury Marine pot reduce timpul de simulare de la 48 de ore la doar două ore cu HPC on demand.

„Intern, avem la dispoziție un nivel de bază al capacității de calcul. Dar acum, cu HPC on demand, suntem capabili să rulăm simulări și sarcini de lucru care pur și simplu nu ar fi posibile pe infrastructura noastră existentă”, explică Arden Anderson, inginer specialist în simulare, Mercury Maritime. „Cu Dell Technologies și R Systems, putem gestiona sarcini de lucru și simulări mai complexe în mult mai puțin timp.”

Noi opțiuni NVIDIA GPU pentru calcul avansat

Dell Technologies oferă acum NVIDIA A30 și A10 Tensor Core GPU ca noi opțiuni pentru serverele Dell EMC PowerEdge R750, R750xa și R7525.

NVIDIA A30 GPU acceptă o gamă largă sarcini de lucru, cum ar fi conversational AI și computer vision. Cu NVIDIA virtual GPU software, desktop-urile virtuale utilizate de designeri, ingineri, artiști și oameni de știință rulează automat la performanțe maxime.

Disponibilitate
• Omnia software este disponibil global începând de astăzi
• HPC on demand cu VMware va fi disponibil în acest trimestru.