Networking — July 15, 2021 at 2:34 pm

Echipamentele ATEN HDBaseT din seria VE2812 facilitează transmisia semnalelor video pe distanțe mari

by

ATEN_VE2812_1ATEN International, lider mondial în soluții de conectivitate AV/IT și sisteme complete de administrare, pune la dispoziția utilizatorilor un portofoliu complet de echipamente de transmisie/ recepție la calitate originală a semnalelor video HD pe distanțe de până la 150m, folosind standardul HDBaseT.

Indiferent că vorbim despre companii, educație, sănătate sau instituții guvernamentale, societatea de astăzi lucrează permanent cu date, pe care se bazează pentru a putea lua deciziile corecte și a deveni mai eficientă, mai competitivă. În acest context, conținutul video a câștigat semnificativ în importanță de-a lungul ultimilor ani, fiind folosit la ora actuală în toate domeniile de activitate, în scopuri care variază de la siguranță și securitate, până la analiză video, comunicare și informare.

Deseori sursa video și cei cărora le este destinată informația se află în locații diferite, ceea ce face necesară transmiterea informației pe distanțe destul de lungi. Există, desigur, mai multe modalități de a realiza acest lucru, dar pentru situațiile în care se impune menținerea nivelului de calitate original cu costuri totale relativ scăzute, standardul HDBaseT reprezintă, fără îndoială, cea mai bună alegere. Din acest motiv, ATEN a dezvoltat o întreagă gamă de echipamente HDBaseT, capabile să satisfacă nevoile unei mari varietăți de utilizatori, datorită diferitelor formate și dotări cu care sunt acestea prevăzute.

Gama ATEN VE2812 conține 7 dispozitive, capabile să transmită sau să recepționeze semnal video HDMI și VGA la rezoluții de până la 4K și distanțe de până la 150m, prin cablu Cat 5e, 6 sau 6a. Respectând standardul HDBaseT, toate permit transmiterea de conținut video 4K la distanțe de până la 100m sau 1080p la distanțe de până la 150m, atunci când este folosit modul Long Reach.

ATEN_VE2812_2-1„Producătorii de conținut, organizatorii de concerte, precum și multe alte categorii profesionale au nevoie de transmisiuni audio-video la calitate maximă, chiar și atunci când sălile sau mediul înconjurător impune lucrul în condiții dificile. Gama de echipamente VE2812 propusă de ATEN rezolvă o provocare majoră a profesioniștilor în audio-vizual: aceea de a transmite la calitate impecabilă, fără pierderi,  a semnalelor video pe distanțe de până la 150m, folosind standardul HDBaseT”, a declarat Bogdan Mihalcea, Country Manager ATEN România.

VE2812T este echipamentul de transmisie de bază, prevăzut cu o carcasă ce permite montarea în rack și oferă protecție ESD. El poate funcționa ca switch, conectând 2 surse de semnal (HDMI și VGA), sau ca un convertor, conectând echipamente de recepție cu diferite interfețe (DVI, DisplayPort sau HDMI). De asemenea, este dotat cu interfață RS232, care facilitează conectarea la diverse terminale sau alte dispozitive seriale, precum ecrane tactile sau scanere de coduri de bare. În scenariile de utilizare în care se dorește eliminarea alimentării externe, poate fi implementat modelul alternativ VE2812AT, care dispune și de funcție PoH (Power over HDBaseT) încorporată. Aceasta îi permite să se alimenteze cu energie de la echipamentele HDBaseT conectate. ATEN nu a neglijat nici scenariile în care se impun soluții care să se integreze ușor în mediul de lucru din punctul de vedere al designului. Acestea sunt modelele cu montare pe perete VE2812EUT, VE2812AEUT și VE2812AUST – compatibile din punct de vedere al formatului cu cutii de joncțiune duble europene, respectiv americane, cu sau fără funcție PoH. Iar, pentru cazul în care se dorește redarea conținutului pe echipamente fără suport HDBaseT, ATEN pune la dispoziție și un dispozitiv de recepție – VE2812R, prevăzut cu ieșire HDMI pentru conținutul video și jack stereo, respectiv coaxial, pentru conținutul audio.

HDBaseT este uneori singura modalitate viabilă de a transmite semnal video pe distanțe mai mari, însă proiectarea și implementarea unei astfel de soluții poate părea dificilă. Gama ATEN VE2812 simplifică acest procedeu, oferind utilizatorilor răspunsuri și soluții pentru toate problemele cu care s-ar putea confrunta, prin variantele de design și dotări puse la dispoziție.