Administratie Publica, NEW TECHNOLOGY — August 4, 2021 at 3:20 pm

3 moduri în care sectorul public s-a transformat cu Fujitsu și ServiceNow

by

Totul se schimbă, însă, de obicei, nu așa rapid și fundamental ca în 2020. Sectorul public a adoptat digitalizarea și a arătat că poate fi rapid și eficient, că face față schimbărilor.

Fujitsu-x-Service-Now_Public-Sector_v1Procesul de digitalizare este similar în întreaga lume, însă nuanțele care determină modul și viteza de transformare sunt specifice la nivel național.

Fujitsu și ServiceNow au sprijinit organizații publice în digitalizare, iar aici veți afla cum pot fi puse bazele unui sector public progresist – și a unei societăți mai bune – într-o lume post-pandemică.

Pentru o organizație majoră din sectorul public din Marea Britanie, Fujitsu și ServiceNow au contribuit la stimularea schimbărilor culturale în comunitatea de utilizatori și la crearea unei experiențe mai bune a serviciilor, esențial pentru a oferi operatorilor capacitatea de a sprijini clienții, împreună cu creșterea eficienței și reducerea costurilor.

Acesta subliniază faptul că, deși tehnologia este un mare factor, aceasta trebuie să fie susținută de o cultură integrată, orientată spre țintă.

La nivel internațional, integrarea serviciilor rămâne o prioritate majoră în sectorul public. Eforturile în domeniul asistenței medicale, de exemplu, sunt din ce în ce mai orientate către client. Asocierea diferitelor interacțiuni ale pacienților cu infrastructura medicală și socială va asigura coerența și eficiența serviciului pentru clienți.
Mai presus de toate, organizațiile din sectorul public trebuie să arate că înțeleg cetățenii și noua lume în care trăim.

În Universitatea Jyväskylä (Finlanda), cu 14.700 de studenți și 2.600 de angajați, tehnologia joacă un rol cheie în procesul de educație și gestionare. Aplicația folosită aici a fost depășită, procesele fiind tot mai greoaie. Fujitsu și ServiceNow i-au furnizat o platformă extensibilă scalabilă, cu noi funcționalități, cum ar fi procesarea limbajului natural prin AI.

Birocrația este o problemă comună a tuturor sectoarelor publice, dar, odată cu trecerea la telemuncă, organizațiile publice au arătat că pot fi rapide și eficiente. Provocarea este menținerea acestui impuls pentru o nouă viziunea asupra serviciilor publice, cu tehnologie la bază.
Deși se vrea schimbare, timpul și problemele continuă să apară din cauza sistemelor și proceselor vechi încă folosite.

Din nou, deciziile bazate pe date pot reuni organizațiile publice, care vor ajunge, astfel, la aceleași concluzii, fiind vital accesul la datele corecte. Sau, cu alte cuvinte, datele trebuie democratizate și descentralizate.

Multe organizații publice deja înlocuiesc sistemele învechite, datele redundante și procesele manuale. Tehnologii precum cloud computing, automatizare și AI, oferă modalități de schimbare.

Birourile unei importante organizații din sectorul public din Europa s-au confruntat cu o multitudine de aplicații, tabele și procese manuale învechite, cu o integrare redusă între ele. Personalul call-centrului și echipele de asistență IT au folosit sisteme separate, ceea ce a cauzat deseori duplicarea sau indisponibilizarea informațiilor, aducând experiențe neplăcute utilizatorilor finali.

Organizația a fost ajutată să migreze către un singur set de instrumente bazat pe cloud, cu capacitatea de a sprijini multi-utilizatori și diferite domenii pentru departamentele guvernamentale care au necesitat separarea datelor. Aceasta a dus la comunicare bună, experiențe mai bune pentru utilizatori și o eficiență mai mare, plus eliminarea costurilor ridicate aduse de sistemul învechit.