Business — August 13, 2021 at 11:43 am

Norton preia Avast

by

NortonLifeLock şi Avast vor fuziona într-o afacere estimată la peste 8 miliarde de dolari. Norton va achiziţiona toate acţiunile din cadrul Avast, urmând să se creeze astfel o firmă de securitate cibernetică mai mare.
nortonMişcarea va adresa problema reprezentată de numărul tot mai mare al atacurilor de tip ransomware din ultima perioadă. Acest tip de virus duce adesea la întreruperea lanţurilor de aprovizionare şi poate afecta în acelaşi timp clienţii companiilor atacate, fiind luate în vizor informaţiile personale şi cardurile de credit ale consumatorilor.

Producătorul ceh, Avast, creează software-uri pentru consumatori şi mici businessuri de 11 ani, achiziţionând în urmă cu cinci ani compania AVG, specializată în dezvoltarea de antiviruşi.

NortonLifeLock este fosta divizie de consum a Symantec, lăsată în urmă după ce producătorul de semiconductori Broadcom a cumpărat business-ul de securitate al Symantec, în urmă cu doi ani. Antivirusul Norton există în mai multe forme din 1991 şi a rămas o opţiune populară în rândurile consumatorilor de-a lungul ultimelor trei decenii.

NortonLifeLock înregistrează în prezent o capitalizare bursieră de 15,2 miliarde de dolari. Avast are o valoare de piaţă de circa 8,3 miliarde de dolari.