Data Center / Storage — August 24, 2021 at 8:38 am

Jumătate din companiile care folosesc containere nu au soluții de backup al datelor

by

Un recent raport al companiei Veeam arată că utilizarea tehnologiei de containerizare este în creştere, însă tendinţa generează o prăpastie tot mai largă de protecţie a datelor. Bazat pe intervievarea unui număr de aproape 2000 de factori de decizie IT din întreaga lume, raportul spune că peste un sfert din firme (27%) folosesc deja containere, în vreme ce peste o treime (34%) sunt în faza de planificare sau testare.

ContainerCu toate astea, firmele nu sunt la fel de eficiente când vine vorba de protecţia datelor în medii containerizate. Dintre firmele care folosesc containere, mai puţin de jumătate (46%) au şi metode de back-up date, în vreme ce 37% fac back-up doar pentru datele containerizate.

„Mediile Kubernetes necesită o abordare axată pe aplicaţii faţă de concentrarea pe infrastructură atunci când vine vorba de protecţia datelor,” notează autorii raportului. „Indiferent de platformă, pierderile de date au loc în astfel de medii care nu sunt implementate cu ideea de disponibilitate sau replicare la bază. Ca atare, pe măsură ce această piaţă se maturizează, firmele vor avea nevoie de o soluţie de back-up care să funcţioneze într-o gamă largă de stive de implementare şi de aplicaţii Kubernetes.”

Raportul Veeam a mai descoperit că pe piaţa SaaS administratorii de sistem se îndreaptă de obicei către soluţii terţe de back-up pentru protecţie contra atacurilor informatice şi ameninţărilor interne. Mai mult, aproape jumătate (46%) dintre ei susţin că instrumentele terţilor dispun de capabilităţi superioare de restaurare faţă de cele native.

În vreme ce proliferarea containerelor şi a soluţiilor SaaS reprezintă o dovadă a unei mutări clare către servicii cloud, Veeam spune că firmele nu sunt chiar atât de dornice să renunţe deocamdată la soluţiile on-premises. De fapt, aproape o treime dintre ele (30%) au adus unele fluxuri de lucru înapoi on-premises în ultimele 12 luni, 23% dintre acestea trecând pentru prima dată la lucrul în cloud în timpul pandemiei sanitare.