Smart City — October 6, 2021 at 1:44 pm

Comuna clujeană Florești este primul beneficiar comunitar al birourilor de proximitate Nooka Space

by

În urma unui parteneriat strategic, comuna clujeană Florești devine primul beneficiar comunitar al birourilor de proximitate Nooka Space, cu scopul de a veni în întâmpinarea floreștenilor care lucrează remote sau în sistem hibrid.

Nooka Space Floresti_5În Florești este disponibil modelul de birou Nooka Two și este amplasat în Parcul Poligon, putând fi accesat non-stop de locuitorii comunei, în mod gratuit, prin sistemul de rezervări al aplicației mobile Nooka Space.

„Foarte mulți clujeni s-au mutat în ultimii ani în Florești, însă unii dintre aceștia sunt nevoiți în continuare să facă naveta până la locul de muncă. Pe fondul pandemiei și al muncii la distanță, floreștenii pot beneficia acum de confortul unui birou ultra-modern, în mod gratuit, foarte aproape de casa lor. Suntem bucuroși că am ales soluția oferită de Nooka Space și sperăm că în curând mai multe municipii din țară ne vor călca pe urme și vor deschide calea către implementarea unor astfel de concepte inovatoare, care susțin mobilitatea și ajută la optimizarea zilei de lucru a locuitorilor”, declară Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești.

Acest demers este susținut de Orange Business Services, partenerul strategic de tehnologie IoT (Internet of Things) Nooka Space în România, care dezvoltă și sprijină în permanență proiecte inovatoare pentru transformarea digitală și dezvoltarea inteligentă a orașelor.

Lansat pe piața din România în luna aprilie a acestui an, Nooka Space este startup-ul irlandez care a inițiat primul concept de birouri smart de proximitate din lume.

„Parteneriatul cu primăria Florești susține modelul nostru de business, întrucât ne adresăm atât persoanelor care lucrează remote, antreprenorilor și companiilor private, cât și autorităților locale care pot amplasa birouri de proximitate Nooka în orașe și localități, pentru a contribui la reducerea traficului și poluării și pentru a susține mobilitatea urbană. Ne bucurăm foarte mult să adăugăm localitatea Florești în rețeaua noastră de birouri smart de proximitate”, a declarat Sergiu Băbășan, Country Manager, Nooka Space România.

Nooka Space oferă spații de birou compacte de tip „plug and play”, fiind dotate cu senzori smart, ce permit utilizatorilor o administrare simplă, prin aplicația mobilă. Accesul, încălzirea, monitorizarea calității aerului, iluminarea, plățile și rezervările pot fi controlate inteligent, în timp ce purificatorul de aer și luminile UV-C sunt special prevăzute pentru a dezinfecta spațiul și a menține cele mai înalte standarde sanitare. Spațiile Nooka sunt dotate de asemenea cu mobilier și accesorii ultramoderne, cu mese de lucru electrice reglabile, scaune ergonomice și kit-uri de videoconferință.

Conceptul Nooka Space a apărut în contextul creat de pandemia COVID-19 și propune un nou mod de lucru care îmbină avantajele lucrului de acasă cu facilitățile consacrate ale birourilor clasice, prin crearea unei rețele de birouri de proximitate hi-tech, sigure și complet echipate, ce pot fi amplasate oriunde și închiriate la costuri accesibile.

La nivel internațional, birourile mobile de proximitate Nooka Space sunt prezente în țări precum Irlanda, Franța, Italia, Belgia și Elveția.