Enterprise Software, IoT powered by ALLIED TELESIS — October 15, 2021 at 11:41 am

Cum influențează IoT soluțiile Cloud ERP?

by

Adoptarea din ce în ce mai mare a soluțiilor ERP în Cloud înseamnă că un număr mai mare de companii se pot bucura de avantajele pe care IoT le oferă. Majoritatea business-urilor urmăresc integrarea tuturor operațiunilor cu sistemul ERP, iar IoT permite interconectarea facilă a activității din toate departamentele. Așadar, care sunt beneficiile integrării sistemului ERP cu IoT pentru companii?

iot-erp-benefits1. Obțin un avantaj competitiv

Sistemele ERP de ultimă generație ce integrează și funcționalități IoT permit un acces sporit la informațiile de business, facilitează comunicarea și oferă specificații mult mai avansate de Business Intelligence. Astfel, companiile care vor îmbrățișa această nouă tendință din industria de software vor obține un avantaj competitiv, iar afacerile care aleg să nu vor rămâne în urmă. Succesul oricărei afaceri depinde de rapiditatea cu care noile tehnologii sunt implementate, mai ales pentru că oferă clienților o experiență mult mai personalizată.

2. Au access la informații de business în timp real

Principalul avantaj al unei soluții Cloud ERP este că integrează într-o singură platformă toate datele de business. Utilizând și funcționalitățile IoT, aplicația va oferi un flux continuu de informații în timp real, ajutând utilizatorii să aibă acces la date actualizate imediat și să ia cele mai bune decizii operaționale.

3. Oferă servicii mult mai bune clienților

În prezent studiile arată că majoritatea clienților se așteaptă să își primească comenzile în maximum 3 zile. Livrarea rapidă devine astfel cel mai important aspect pentru orice companie care dorește să ofere cele mai bune servicii clienților, astfel încât să îi fidelizeze. Pentru a facilita acest proces este nevoie ca atât clienții, cât și furnizorii să aibă acces la informații în timp real. Un sistem Cloud ERP conectat cu IoT permite acest lucru, acordând clienților posibilitatea să știe în orice moment care este statusul comenzii lor.

4. Își automatizează procesele pentru creșterea productivității

O soluție Cloud ERP permite automatizarea operațiunilor complexe care înainte se desfășurau manual, fie că este vorba despre cele de contabilitate, HR sau vânzări. Automatizarea devine și mai eficientă în cazul în care sistemul ERP este integrat cu IoT. Înainte de dezvoltarea acestei tehnologii, unele operațiuni erau foarte dificil de automatizat, însă acum chiar și procesele complexe precum alocarea codurilor de bare pot fi optimizate. În acest fel, companiile pot salva timp, își reduc costurile și alocă mai puține resurse pentru a răspunde eficient cerințelor clienților.

5. Își perfecționează prognozele de business

Analizarea datelor pentru a obține prognoze de business reprezintă una dintre cele mai eficiente proceduri utilizate de către companii pentru a-și crea un plan de dezvoltare. Revizuirea datelor ajută la anticiparea trendurilor și la planificarea următoarelor acțiuni, iar integrarea sistemului ERP cu IoT facilitează întregul proces. Beneficiile sunt evidente, mai ales pentru obținerea unor prognoze de vânzări corecte sau pentru a determina comportamentul de achiziție al clienților. Funcționalitățile IoT permit analizarea unui volum mare de informații pentru a afla modalitatea prin care consumatorii caută, găsesc și achiziționează produsele sau serviciile companiei, iar sistemul ERP facilitează crearea unor prognoze precise și eficiente.