Expert IT — October 27, 2021 at 4:53 pm

5G: Următorul pas către un viitor al conectivității oricând și oriunde

by

Vorbim de un concept simplu și pe care îl recunoaștem cu toții ca parte a experienței umane. În viața noastră profesională, conectivitatea joacă un rol esențial în progresul nostru, pe măsură ce noi și echipele devenim mai mobile – lucrând, partajând informație și colaborând de oriunde.
5g
5G înseamnă mai mult decât o conexiune rapidă

Unele surse descriu 5G ca fiind de 10 ori mai rapid decât 4G, dar nu este vorba doar despre viteză. Sigur, descărcarea unui film de două ore în câteva secunde prin 5G înainte de un zbor lung este impresionantă, dar nu este „aplicația killer” care va conduce la adoptarea în masă. Ceea ce poate schimba jocul este modul în care organizațiile pot folosi 5G pentru a profita de securitatea consolidată, lățimea de bandă sporită și avantajele latenței reduse.
Securitate: 5G vine cu criptare pe 256 de biți, devenind o opțiune de conectivitate mai sigură față de criptarea pe 128 de biți proprie 4G; astfel datele companiei sunt mai sigure. 5G oferă o experiență mai sigură în comparație cu rețelele Wi-Fi publice, cum ar fi cele din aeroporturi, hoteluri și cafenele. Acele rețele nesecurizate pot expune adesea companiile la amenințări de securitate cibernetică, cum ar fi ransomware și hacking.
Lățime de bandă: O lățime de bandă mai mare reduce timpul de așteptare pentru transferurile de fișiere. A nu se confunda cu viteza; lățimea de bandă măsoară câtă informație poate fi trimisă sau primită simultan. În timp ce mulți clienți fac schimb de fișiere de dimensiuni reduse între ei, lățimea de bandă 5G este utilă pentru cei cu roluri specializate – de exemplu arhitecții sau inginerii care partajează volume mari de date, cum ar fi fișierele CAD, BIM și 3D, sau pentru creatorii care partajează cea mai recentă versiune a unui proiect complex.
Latența: Fiind importantă pentru obținerea performanței în timp real, latența redusă proprie 5G este singura opțiune pentru luarea deciziilor esențiale în timp util. Pentru personalul de intervenție în situații de urgență sau salvatorii montani, conectivitatea neîntreruptă în locații îndepărtate poate face diferența dintre viață și moarte pentru persoanele aflate în dificultate. Putem să ne imaginăm cu ușurință cum 5G poate ajuta la extinderea serviciilor de asistență medicală, cum ar fi tele-chirurgia, când nu e posibil posibil ca medicii specialiști și pacienții să se afle în același loc. De latența redusă pot beneficia și clienții din alte industrii cu ritm rapid, cum ar fi finanțele. Pe măsură ce comunicațiile 5G devin mai răspândite, vom constata că organizațiile găsesc noi modalități de a le folosi pentru a oferi produse și servicii mai bune.

Conectați permanent

În ultimii ani, inginerii și specialiștii noștri software au proiectat stiluri de viață hibride. Am combinat dispozitive ușoare și de înaltă calitate cu funcții inteligente încorporate, cum ar fi software-ul Dell Optimizer, care îmbunătățește performanța sistemului dumneavoastră. De asemenea, ExpressConnect, care reunește automat cele mai puternice puncte de access la internet din clădirea dvs. și acordă prioritate lățimii de bandă pentru aplicațiile de videoconferințe, rezultând mai puține întreruperi oriunde lucrați. Aceasta înseamnă că dispozitivele pregătite pentru 5G, cum ar fi laptopurile noastre Latitude 9420 și Latitude 9520 reprezintă fundamentul unei experiențe de conectare permanentă, devenind o opțiune excelentă pentru forța de muncă din ce în ce mai nomadă de astăzi. Posibilitățile de alegere sunt esențiale, deoarece angajații caută opțiuni de conectivitate perfecte și de încredere, care se potrivesc stilului lor de viață.

Iată câteva dintre opțiunile inovatoare de conectivitate disponibile:
5G și 4G LTE: O cartelă SIM validă este tot ceea ce este necesar pentru a obține acces online printr-o rețea celulară 4G LTE oriunde în Statele Unite, permițându-vă, de asemenea, să accesați serviciul 5G ori de câte ori este disponibil. Utilizatorii nu mai trebuie să compromită durata de viață a bateriei smartphone-ului pentru a accesa internetul. Este o opțiune grozavă acolo unde utilizatorii sunt în mișcare, timpul este esențial sau unde Wi-Fi securizat nu este valabil. Chiar și din confortul casei dvs., dispozitivele compatibile 5G sunt un back-up excelent pentru alte opțiuni de conectivitate. Oricine a fost nevoit să concureze pentru lățimea de bandă cu membrii familiei care lucrează/învăță de la distanță, se joacă sau au sesiuni de streaming în același timp știe despre ce vorbim.
eSIM: Pentru o mobilitate maximă, există dispozitive cu tehnologie eSIM, care conectează automat dispozitivele la operatorii de telefonie mobilă în timp ce angajații călătoresc la nivel global. Angajații pot accesa LTE fără a fi nevoie să schimbe cardurile SIM (deși merită remarcat faptul că un slot SIM suplimentar este excelent). Majoritatea dispozitivelor Latitude sunt oferite cu opțiuni pregătite pentru eSIM în anumite regiuni.
Wi-Fi 6E: Și opțiunile Wi-Fi continuă să evolueze. Wi-Fi 6 „Extended” (cunoscut și sub numele de Wi-Fi 6E) permite canale suplimentare și mai multă lățime de bandă pe canal, ceea ce va oferi o conexiune Wi-Fi mai rapidă, mai fluidă și mai fiabilă, în special în zonele cu densitate mare. Opțiunile Wi-Fi 6E sunt disponibile pe dispozitivele noastre din seria Latitude 9420, 5000 și 3000.

Conectarea lumii

Pentru a face cu adevărat conectivitatea o opțiune de încredere la nivel mondial, ne concentrăm pe parteneriate globale în funcție de nuanțele regionale din rețelele 5G.

Laptopurile compatibile cu 5G vor stabili o bază solidă pe care să construiți un viitor mereu conectat – îmbunătățind performanța organizațională,

productivitatea și colaborarea.
Îmbinarea rețelelor vaste de bandă largă cu dispozitivele Dell Latitude le permite angajaților să rămână conectați pe dispozitive ușoare, portabile, ultra-premium, cu până la 30 de ore de viață a bateriei , Express Sign-in și prioritizare pentru aplicații.

Ultimele 18 luni au redefinit ce înseamnă „conectare”. Privind în viitor, conectivitatea interpersonală și tehnologică va continua să joace un rol crucial în modul în care evoluează viitorul muncii.

By Andrei Uhr, Dell Technologies