Big Data&Analytics, Evenimente — October 29, 2021 at 1:02 pm

Peste 600 de participanți au asistat la evenimentul VeeamON TOUR Romania, cu tema “Strategii de accelerare a protecției datelor”

by

Veeam® Software, lider în soluții de backup, recuperare și gestionare a datelor care oferă Modern Data Protection, a organizat luna aceasta o nouă ediție a evenimentului VeeamON TOUR Romania, la București, în format online.

La eveniment au participat vorbitori de renume din industria IT, precum și peste 600 de clienți și parteneri ai companiei. Aceștia au aflat informații despre cele mai noi soluții de protecție a datelor, despre integrarea produselor companiei cu recent lansatul Veeam Backup & Replication v11a, precum și despre performanțele native în cloud pentru AWS, Microsoft Azure și Google Cloud Platform.

Potrivit informațiilor prezentate la eveniment, pandemia a avut un efect puternic asupra strategiilor IT, și, dincolo de așteptări, 53% dintre companii au accelerat inițiativele de transformare digitală. Pe de altă parte, acest lucru a pus multă presiune asupra infrastructurilor IT și a software-urilor tradiționale. S-a generat astfel o rată de eșec mai mare în ceea ce privește recuperarea cu succes a datelor. Cel mai recent Raport Veeam Data Protection 2021 a constatat că 58% dintre operațiile de backup eșuează, lăsând datele neprotejate. În acest context, gestionarea și protecția modernă a datelor au devenit mai importante pentru că organizațiile să progreseze cu inițiativele lor de transformare digitală.

Mai mult, vorbitorii au accentuat faptul ca un concept de transformare digitală de cea mai înaltă calitate nu poate fi implementat fără oameni care să reinventeze procese și fară o foarte mare disponibilitate a datelor. Alături de resursa umană, pentru fiecare companie, datele reprezintă cea mai importantă resursă, iar pentru a adresa acest lucru, Veeam a pionierat o nouă piață de disponibilitate a datelor. Aceasta ajută companiile să-și atingă obiectivele de business din punct de vedere RTO și RPO în mai puțin de 15 minute, pentru toate aplicațiile și datele. Acești doi indicatori de business sunt fundamentali în construcția unei soluții de Disaster Recovery și Business Continuity.

În cadrul VeeamON TOUR, organizatorii au oferit o imagine de ansamblu clară  a viziunii și strategiei  pentru cele mai avansate soluții de protecție a datelor. Participanții au aflat faptul că Veeam continuă să inoveze și să se extindă, cu o atenție deosebită asupra integrării ecosistemului său cu Veeam Backup & Replication v11a. Compania își extinde platforma pentru a aduce plusvaloare clienților pe măsură ce aceștia își transferă datele în cloud, oferind inclusiv protecție nativă extinsă pentru AWS, Microsoft Azure și Google Cloud Platform, integrare pentru stocarea backup-urilor Kubernetes și management centralizat pentru protecția IBM AIX și Oracle Solaris.

Dan Popa, Senior Territory Manager Veeam Romania„În România, acordăm o foarte mare importanță ecosistemului de parteneri de tehnologie, cum să creștem împreună, sănătos și rapid, totul în beneficiul clienților noștri. Vreau să le mulțumesc și pe aceasta cale partenerilor noștri de anul acesta: Microsoft, Pure Storage și Exagrid. Împreună, oferim răspunsul la întrebarea de ce 1+1 înseamnă mai mult decât 2. Veeam oferă suport nativ în cloud pentru principalele clouduri publice de mare anvergură – AWS, Microsoft Azure și Google Cloud – sub o singură platformă pentru medii hibrid/multi-cloud, furnizând o multitudine de opțiuni și  simplitate unică atunci când se utilizează unul sau mai mulți furnizori. Noile caracteristici ale Veeam Backup & Replication v11a (și ale fiecărei oferte independente, specifice cloud) permit organizațiilor să accelereze adoptarea cloud, asigurându-se că datele sunt securizate, protejate și gestionate în mod fiabil de la o singură consolă”, a declarat Dan Popa, Senior Territory Manager, Veeam Software.

Potrivit lui Dave Russell, keynote speaker și Vice President, Enterprise Strategy la Veeam Software, clienții companiilor profită de flexibilitatea și puterea containerelor, dar furnizarea de backup, recuperare și vizibilitate în backup-urile acestora este adesea o provocare datorită soluțiilor fragmentate. Odată cu noua integrare lansată ca parte a Veeam Backup & Replication v11a, clienții K10 și Veeam vor putea beneficia de investițiile existente în infrastructura de backup. Veeam Backup & Replication v11a oferă backup integrat de încredere pentru Red Hat Virtualization (RHV), astfel încât clienții să poată crea copii de siguranță eficiente ale mașinilor virtuale RHV utilizând sistem native change block tracking pentru a fi pregătiți pentru orice scenariu de forță majoră.

Următoarea ediție a VeeamON TOUR Romania va avea loc în luna iunie, 2022.