Business — January 7, 2022 at 5:40 am

ELKO achiziţionează IT Smart Distribution

by

Logo ELKO

Distribuitorul de produse, soluţii IT şi electronice de consum ELKO a semnat un acord pentru achiziţionarea IT Smart Distribution, consolidându-şi o poziţie importantă în top 3 jucători pe piaţa de distribuţie IT din România după finalizarea tranzacţiei, conform unui comunicat al companiei.

Conform acordului, ELKO Group, prin filiala locală ELKOTech Romania SRL, achiziţionează 100% din capitalul social al IT Smart Distribution SRL. Cifra de afaceri consolidată a ambelor companii, care depăşeşte 125 milioane USD, va clasa ELKO în Top 3 distribuitori IT în România. Achiziţia va fi finalizată în lunile următoare. Tranzacţia a primit deja acceptul din partea Consiliului Concurenţei din România.

Ambele companii vor începe integrarea la nivel organizaţional – portofoliu unificat, schimb de know-how şi mentalitate de echipă. Primii paşi sunt sincronizarea termenilor şi condiţiilor de cooperare şi asigurarea disponibilităţii portofoliului complet de produse către clienţi. Accentul predominant în timpul procesului de integrare este de a-l face cât mai facil atât pentru producători, cât şi pentru clienţi, asigurând realizarea la potenţial maxim a obiectivelor lor de afaceri.

Mai multe detalii pe www.zf.ro.