Securitate — January 18, 2022 at 1:45 pm

Kaspersky își completează soluția Digital Footprint Intelligence cu un serviciu pentru eliminarea domeniilor rău intenționate

by

Serviciul Kaspersky Takedown oferă o gestionare completă a întregului proces de eliminare a domeniilor rău intenționate și phishing. Împreună cu soluția Kaspersky Digital Footprint, acesta permite companiilor să răspundă eficient la sursele rău intenționate sau la amenințările de tip phishing, care vizează organizațiile și clienții acestora.

KasperskyÎn fiecare săptămână, Google detectează aproximativ 46.000 de noi site-uri web rău intenționate și, în fiecare zi, Kaspersky blochează peste 15.000 de adrese URL de phishing și escrocherie digitală. Dacă o companie nu poate elimina conținutul dăunător, clienții săi pot cădea victimele site-urilor web falsificate și pot oferi atacatorilor acces la informațiile lor personale și financiare. Companiile se pot confrunta, de asemenea, cu scurgeri grave de date cauzate de rețelele bot controlate de serverele de comandă și control (C&C) ale atacatorilor. Toate acestea le pot afecta marca, veniturile și pot submina încrederea clienților.

Gestionarea eliminării domeniilor rău intenționate și a phishing-ului este un proces complex, care necesită expertiză, timp și resurse speciale. Datorită experienței vaste a Kaspersky în cercetarea amenințărilor și cooperării pe termen lung cu organizațiile internaționale și agențiile de aplicare a legii, inclusiv INTERPOL și Europol, precum și cu echipele de răspuns la urgențe informatice (CERT), Kaspersky Takedown Service va asigura o protecție eficientă a serviciilor online ale companiilor, dar și în ceea ce privește reputația acestora.

Dată fiind acoperirea sa globală, indiferent unde se află domeniul de phishing rău intenționat, serviciul îl poate elimina rapid. Pentru a face acest lucru, Kaspersky pregătește toate dovezile necesare, inclusiv o copie a site-ului web, capturi de ecran și procese de tip traffic dump, atât manual, cât și prin instrumente automate; apoi experții Kaspersky trimit cererea de eliminare către autoritatea locală sau regională relevantă care are dreptul legal de a închide sursa. Clienții primesc notificări la fiecare pas al procesului, până când domeniul solicitat este eliminat cu succes.

Serviciul poate fi achiziționat separat sau în cadrul unui abonament Digital Footprint Intelligence (DFI). În primul caz, clienții pot trimite cereri de eliminare a anumitor domenii nedorite pe care le-au descoperit prin Kaspersky Company Account, iar în al doilea caz, serviciul DFI va prelua identificarea resurselor rău intenționate sau de phishing care atacă clientul. Clientul va primi o notificare că a fost identificat conținut dăunător și după aceasta poate iniția procesul de eliminare. Pachetul standard include zece eliminări pe lună și poate fi personalizat în funcție de nevoile clientului.

„Kaspersky Digital Footprint Intelligence, actualizat cu Takedown Service, este un supliment important pentru portofoliul nostru Threat Intelligence. Asemenea celorlalte produse Kaspersky TI, acest serviciu valorifică experiența noastră cu privire la nevoile actuale ale clienților și reduce din încărcarea departamentelor interne de securitate cibernetică, permițând specialiștilor acestora să se concentreze asupra obiectivelor cu prioritate mai mare”, comentează Vladimir Kuskov, șeful Head of Threat Exploration at Kaspersky.

Mai multe informații despre Kaspersky Takedown Service sunt disponibile aici.