Financiar-Bancar, Inovatii — January 19, 2022 at 5:55 pm

Fujitsu Digital Sandbox Accelerator susține durabilitatea în serviciile financiare

by

Schimbările climatice și impactul activităților corporațiilor îngrijorează tot mai mult, iar presiunea asupra intensificării eforturilor de sustenabilitate este tot mai mare. Criza climatică necesită transformare rapidă prin inovare, sarcină dificilă pentru majoritatea băncilor. Fujitsu Digital Sandbox Accelerator oferă o cale către inovație.

FujitsuPentru majoritatea băncilor, ritmul inovării este îngreunată riscul sectorului. Soluția Fujitsu arată, proactiv, capacitatea sa de a activa ecosisteme diverse și complexe, demonstrând cum funcționează noi soluții personalizate și interactive.

Băncile nu erau percepute ca având mari emisii de carbon, însă s-a demonstrat că activitatea lor, mai ales a centrelor de date, acoperă 1% din consumul electricitate și 0,5% din emisiile de CO2.

Problema este că centrele de date folosesc aceeași cantitate de energie, indiferent de puterea de calcul necesară. De aceea, cloud computing este o piesă esențială când vine vorba de sustenabilitatea sectorului.

Cloud-ul permite consumul de energie în funcție de nevoi, fiind mai bine gestionat, și deblochează accesul la soluții inovatoare care pot ajuta optimizarea eforturilor de sustenabilitate.

Însă, pentru o bancă, migrarea sistemelor interne în cloud sau integrarea de noi soluții de sustenabilitate nu este un proces simplu. Iar minimizarea riscului face totul foarte dificil.

Fujitsu s-a concentrat pe ajutorul acordat companiilor în digitalizare, dar și pe reimaginarea fundamentală a proceselor de inovare. Digital Sandbox Accelerator este un mediu cloud care permite explorarea a modului în care ar funcționa noua soluție în combinație cu ecosistemul.

De exemplu, o bancă vrea un prototip pentru abordarea de activare a API-ului și să creeze modelele necesare. Pentru asta, Fujitsu colaborează cu banca folosind Digital Sandbox Accelerator, în combinație cu capabilitățile extinse ale rețelei partenere.

Astfel, poate fi implementată o arhitectură de referință cu un ecosistem integrat de soluții preferate de către bănci de la terți. După ce software-ul rulează în mediul cloud preferat cu ecosistemul său, se obține o viziune asupra soluției.
Digital Sandbox Accelerator ajută băncile să depășească printre cele mai mari obstacole care le împiedică să devină organizații adaptabile, permițându-le să devină sustenabile mai rapid.

Esențială, însă, pentru succesul transformării, este colaborarea – celălalt obiectiv principal al Digital Sandbox Accelerator, care include, pe lângă instrumente consacrate, și soluții de la fintech-uri și startup-uri mici.

Fiind companii recent fondate, unele startup-uri obțin greu o întâlnire cu reprezentanții unei bănci consacrate. Și așa, cu greu ar putea demonstra adevărata valoarea a soluțiilor lor.

Digital Sandbox Accelerator permite ca aceste soluții să funcționeze în concordanță cu ecosistemul existent al băncii, permițând factorilor de decizie să înțeleagă valoarea tehnologiei specializate. În plus, mediul integrat permite terților să lucreze și să inoveze cu Fujitsu, să combine și să-și îmbunătățească propriile soluții.

Băncile vor continua să folosească Digital Sandbox Accelerator ca pe propriul lor ecosistem digital, testând noi soluții înainte de implementare.
Accelerarea inovării și eliminarea latenței interne vor permite startul digitalizării băncilor, pentru supraviețuirea într-un viitor incert.

Fujitsu inovează similar pentru a deveni o organizație adaptabilă, astfel încât să poată permite clienților același lucru.