Evenimente, Securitate — June 6, 2022 at 11:38 am

Ce oferă RSAC 2022

by

Pe măsură ce mediile de lucru la distanță se extind, la fel crește și numărul amenințărilor. Securitatea cibernetică nu a fost niciodată o prioritate mai mare.

Businessman using digital padlock to secure his datas 3D renderiAngajații s-au obișnuit rapid cu flexibilitatea de lucru oferită de acasă. Conectivitate mai mare și instrumente de colaborare îmbunătățite au permis organizațiilor să înflorească în mediile de lucru hibride.

Dar munca la distanță aduce și probleme de securitate sporite. Companiile au mai puțin control endpoint, deoarece au fost obligate să permită angajaților să utilizeze dispozitive personale pentru a depăși lacunele lanțului de aprovizionare și a evita timpul de oprire. Cu actorii amenințați care caută constant puncte de acces pentru a exploata vulnerabilitățile, atacurile cibernetice sunt o preocupare în creștere.

În perioada 6–9 iunie, participanții la RSA 2022 vor avea acces la prezentări, sesiuni, laboratoare practice și chat-uri, concepute pentru a afla tendințele actuale de securitate cibernetică.

Baza strategiilor de securitate cibernetică

Ultimii ani au înregistrat o schimbare a așteptărilor atât din partea clienților, cât și a angajaților, care demonstrează mai multă responsabilitate socială. Organizațiile încearcă să îndeplinească aceste noi așteptări, dezvoltarea de programe și politici pentru promovarea diversității, echității și incluziunii. Liderii IT trebuie să facă față acestor elemente în luarea deciziilor lor, iar securitatea are un rol de jucat.

Liderii IT de la companii vor discuta despre importanța creării politicilor de confidențialitate a datelor incluzive și a strategiilor de securitate cibernetică. Protejarea confidențialității datelor este complicată, necesitând reducerea riscurilor și conformarea legislativă. Organizațiile trebuie să țină pasul cu cele mai recente cerințe pentru a evita vulnerabilitățile.

Atacatorii cibernetici dezvoltă continuu tehnici mai sofisticate de atac pentru a infiltra sisteme, perturba operațiunile, filtrarea datelor și plata cererii prin atacuri de ransomware. Pentru a se proteja împotriva unor astfel de incidente dăunătoare, organizațiile trebuie să cunoască tendințele de generație următoare în domeniul informațiilor.

În plus, liderii IT trebuie să fie vigilenți în protejarea angajaților, datelor clienților, aplicațiilor și sarcinilor de muncă pe platforme variate. Acestea variază de la centre de date locale la medii publice, private și multicloud și se extind până la edge, unde o mare parte din datele valoroase de astăzi sunt generate și gestionate.