Cloud Computing / Edge, Securitate — July 7, 2022 at 2:33 pm

Securitatea cibernetică, mai accesibilă grație evoluției Cloud-ului

by

Atacurile cibernetice și contextele în care acestea pot apărea determină companiile să adopte soluții de securitate cibernetică avansate, în cloud, pentru protecția datelor și a mediilor de operare. Investițiile în sisteme și tehnologii sigure permit protejarea afacerilor în perioade riscante și în medii de lucru diverse, acestea fiind cu atât mai necesare în această perioadă carcaterizată printr-un avans accelerat al digitalizării, în zona de business.

dreamstime_m_162019893GTS Telecom, furnizor de servicii IT&C din România, cu vastă experiență în integrarea de servicii IT&C și soluții cloud, subliniază că soluțiile de securitate cibernetică sunt esențiale atât pentru prevenirea și gestionarea atacurilor cibernetice și a dezastrelor, cât și pentru restaurarea rapidă a serviciilor în urma unui astfel de eveniment nedorit.. Datele Directoratului Național de Securitate Cibernetică arată că în ultima perioadă atacurile cibernetice au crescut de 100 de ori în România. Luând în considerare factori ca diversificarea mediilor de lucru sau creșterea volumului de date produs, companiile sunt nevoite, mai mult ca oricând,, să apeleze la sisteme viabile, care să îmbunătățească securitatea mediilor IT prin mecanisme de prevenție, identificare și restaurare, într-o manieră adaptată și personalizată, fiind în același timp ușor de utilizat.

GTS Telecom ne prezintă trei dintre cele mai importante soluții de securitate cibernetică din portofoliul său, la mare căutare printre clienți. Acestea cuprind servicii de firewall, backup și disaster recovery și acoperă integral nevoia de protejare a informațiilor și a traficului de internet, precum și accea de replicare și recuperare a datelor în timp record.

Firewall as a Service

Firewall as a Service (FWaaS) este unul dintre serviciile de bază în materie de securitate cibernetică în Cloud. Acesta asigură monitorizarea și protecția traficului de internet al companiilor, oferind securitate maximă împotriva atacurilor cibernetice. Companiile care au optat pentru acest serviciu au acces la o platformă flexibilă, de înaltă calitate, care gestionează datele și traficul din surse multiple, într-un cloud specific, fără a fi nevoie să investească în resurse suplimentare. În acest mod, angajații vor beneficia de conectare automată la infrastructura internă a companiei, indiferent de locația din care activează.

Backup as a Service

Volumul de date al companiilor crește exponențial, iar accesul permanent la date, chiar și când sunt stocate în locații diferite, este o necesitate, în special pentru proiectele de lucru în echipe. Prin serviciul Backup as a Service (BaaS), GTS oferă un sistem integrat care acoperă backup-ul rapid, asigurând recuperarea datelor în cazul unor atacuri sau dezastre. Serviciul contribuie la optimizarea costurilor, putând fi personalizat conform politicilor și nevoilor fiecărei companii.

Disaster Recovery as a Service
Paleta de servicii de securitate GTS este completată de Disaster Recovery as a Service (DRaaS), o soluție optimă în cloud, pentru restaurarea datelor și infrastructurilor și pentru reluarea rapidă a activității în cazul unor erori umane, breșe de securitate sau evenimente naturale dezastruoase. Pachetul este construit pentru a face față oricărui scenariu de replicare în cazul serverelor fizice sau virtuale, cu timp minim de răspuns. În momente critice, reluarea rapidă a activității este prioritară, împreună cu stabilirea în prealabil a politicilor de prevenție. Disaster Recovery as a Service este adaptat pentru acoperirea unui scenariu complet de răspuns și restructurare.

GTS Telecom este membră a grupului Deutsche Telekom și este prezentă pe piața locală de IT&C de aproape 30 de ani. Recunoscută ca fiind una dintre cele mai longevive companii românești, compania prezintă o gamă variată de servicii dedicate securității cibernetice și oferă servicii flexibile, de calitate, pentru a contribui în lupta împotriva atacurilor cibernetice din cadrul companiilor, la nivel național și internațional.

Pentru mai multe detalii despre soluțiile de IT&C și telecomunicații oferite de GTS, contactați echipa la office@gts.ro sau solicitați o ofertă aici.