NEW TECHNOLOGY — November 24, 2022 at 2:22 pm

Softlead și Visa echipează Marile Afaceri Mici cu instrumente digitale, esențiale pentru noi oportunități de creștere

by

Softlead, primul marketplace de aplicații software din România, încheie un parteneriat cu Visa, lider mondial în domeniul plăților digitale, pentru a oferi acces la soluții software potrivite fiecărui tip de afacere, de la start-up-uri la companii mari și foarte mari, prin intermediul platformei #MarileAfaceriMici.

Softlead Digital DNASoftlead este un ecosistem integrat dedicat digitalizării performante, care oferă  companiilor informaţii (studii de caz, implementări de succes, recomandări utile pentru achiziții IT/software), precum și consultanţă prin Softlead Digital DNA, singurul instrument care ajută utilizatorii să identifice aplicația software potrivită pentru afacerea lor, să estimeze bugetele necesare și să aibă o imagine clară a gradului de digitalizare a companiei în diferite etape ale dezvoltării acesteia. În cadrul parteneriatului, toate aceste servicii vor fi accesibile gratuit deţinătorilor de carduri Visa Business, prin intermediul unui raport de digitalizare personalizat, specific fiecărei organizații.

Totodată, parteneriatul include un set de beneficii pentru companiile IT care au în plan creșterea portofoliului de clienți. Astfel, furnizorii de aplicații software care sunt posesori de carduri Visa Business beneficiază de 50% reducere la abonamentele Softlead sau pentru deblocarea lead-urilor (cererilor de oferte IT).

„Transformarea digitală este un proces care trebuie să pornească de la ADN-ul fiecărei companii și să fie 100% personalizat obiectivelor de business, nevoilor, provocărilor și specificului industriei. Acesta este și principiul de funcționare al Softlead Digital DNA, un instrument online, ușor de utilizat, pe care îl punem la dispoziția clienților corporate Visa pentru ca aceștia să poată alege aplicația software potrivită și pentru a urma un proces facil de transformare digitală.
Mai mult decât atât, în contextul perioadelor economice dificile, este important ca mediile organizaționale să beneficieze de ecosisteme complete de informare pentru a eficientiza costurile, inclusiv cele specifice digitalizării”, a spus Alexandra Roată, Co-Founder Softlead.

„Instrumentele de plată digitale au devenit parte din viața de zi cu zi, iar acceptarea plăților electronice a ajutat multe afaceri să facă față mediului economic dificil și să își crească vânzările, mai ales online. Cu toate acestea, tranziția la noile tehnologii nu este mereu ușoară. Obiectivul nostru este să sprijinim cât mai multe afaceri să se dezvolte prin digitalizare și ne bucurăm să putem extinde constant, cu ajutorul partenerilor noștri, soluțiile disponibile pe platforma #MarileAfaceriMici. Suntem convinși că serviciile noului nostru partener, Softlead, vor fi un factor de diferențere important pentru succesul firmelor mici și mijlocii în era digitală”, a declarat Elena Ungureanu, Visa Country Manager, România.

1_Softlead Digital DNAVisa susţine accesul afacerilor mici și mijlocii la economia digitală prin servicii și inițiative menite să le ajute să se adapteze și să-și dezvolte capabilitățile digitale pentru a răspunde cererii consumatorilor de a plăti fără numerar. Platforma #MarileAfaceriMici este parte a acestui angajament, oferind IMM-urilor acces la oferte speciale de comunicații mobile, programe de e-learning, certificate digitale calificate, servicii de facturare și gestiune a stocurilor, soluții de vânzare rapidă și administrarea afacerii sau soluții de optimizare a producției, cu discount-uri de până la 85%.

Totodată, prin accesarea platformei, deținătorii de afaceri mici și mijlocii au la dispoziție informații practice pentru dezvoltarea afacerii în mediul online, precum mijloace de creare a unui website pentru afacerea lor, soluții de vânzare online a produselor sau serviciilor lor sau modalități de promovare a afacerii pe internet. Platforma oferă și informații despre avantajele plăților digitale pentru comercianți și contribuția acestora la dezvoltarea afacerii în general, precum și detalii despre soluțiile de acceptare a plăților cu cardul în magazine și online.