Cloud Computing / Edge — December 16, 2022 at 1:17 pm

Începe implementarea treptată a Graniței Digitale UE pentru Microsoft Cloud

by

În economia globală actuală, clienții comerciali și cei din sectorul public caută mijloace prin care să-și poată realiza obiectivele, să-și protejeze datele și să se extindă, pentru a obține o eficiență crescută. Pentru a sprijini aceste cerințe, aflate în continuă schimbare, Microsoft se angajează să furnizeze servicii menite să valorifice întreaga putere a infrastructurii de cloud public, respectând în același timp valorile europene și cerințele privind suveranitatea.

fotoDe la 1 ianuarie 2023, Microsoft va începe implementarea treptată a planului denumit “Granița Digitală UE” („EU Data Boundary”), care se adresează atât clienților comerciali, cât și celor din sectorul public din Uniunea Europeană (UE), precum și celor care fac parte din Asociația Europeană a Liberului Schimb (EFTA).

Angajamentul permanent al Microsoft față de Europa
Microsoft își menține cu fermitate angajamentul de a susține nevoile digitale europene și a adoptat un set de cinci principii ale infrastructurii europene de cloud care ghidează activitatea noastră din acest punct de vedere. Microsoft asigură rezidența și proximitatea datelor în mai multe locații decât orice alt furnizor de servicii cloud, acoperind întreaga suită de servicii online Microsoft Cloud, ce include Microsoft 365, Dynamics 365, Power Platform și Azure.

De serviciile Microsoft Cloud beneficiază clienți din aproape orice țară din lume. Pentru a veni în sprijinul clienților din UE și EFTA, Microsoft a deschis și construiește centre de date în peste 17 regiuni din Europa. Începând cu 2020, compania și-a anunțat planurile de a construi nouă regiuni noi pentru centre de date, iar în ultimii doi ani a făcut investiții ce depășesc 12 miliarde de dolari, transformând compania într-una dintre cele mai mari surse de investiții de capital în viitorul digital al Europei.

Începe implementarea treptată a Graniței Digitale UE pentru Microsoft Cloud
De la 1 ianuarie 2023, Microsoft le va oferi clienților săi posibilitatea de a-și stoca și procesa datele în cadrul Graniței Digitale UE, iar acest lucru se va aplica pentru serviciile Microsoft 365, Azure, Power Platform și Dynamics 365. Astfel, compania extinde angajamentele locale existente în ceea ce privește stocarea și procesarea datelor, reducând considerabil fluxurile de date în afara Europei și valorificându-și soluțiile de top pe care le dezvoltă și care vizează rezidența datelor.

În etapele următoare ale implementării, Granița digitală UE va include și stocarea și prelucrarea unor categorii suplimentare de date cu caracter personal, incluzând datele furnizate la acordarea asistenței tehnice.

Serviciile Microsoft cloud respectă sau depășesc deja recomandările UE, iar Granița digitală UE le va permite în continuare clienților comerciali și din sectorul public din UE și din cadrul EFTA să își proceseze și stocheze datele în regiune. În plus, odată cu implementarea Graniței digitale UE, Microsoft va publica o nouă documentație privind fluxul de date pe noua pagină web EU Data Boundary Trust Center, disponibilă aici: http //www microsoft com/trust-center/privacy/european-data-boundary-eudb, pentru a oferi informații transparente despre date pentru clienții ale căror servicii vor fi incluse în această inițiativă.

Granița digitală UE pentru Microsoft Cloud pornește de la soluțiile actuale privind rezidența datelor și oferă control îmbunătățit asupra datelor și o transparență sporită. Pe lângă Granița digitală UE, Microsoft va continua să ofere un spectru larg de soluții care se bazează pe angajamentele de lungă durată ale companiei de a sprijini cerințele diverse privind suveranitatea, de la capabilitățile existente de rezidență a datelor în Azure, Dynamics și Power Platform, până la soluțiile viitoare Microsoft Cloud for Sovereignty și rezidența proaspăt extinsă a datelor din Microsoft 365. Microsoft le oferă clienților comerciali și celor din sectorul public opțiunile și flexibilitatea de care au nevoie pentru a beneficia de produse hyperscale de ultimă generație, respectând în același timp cerințele de reglementare și standardele specifice industriei.

Directive pentru viitor și o nouă documentație privind transparența
Granița Digitală UE este o soluție de top privind rezidența datelor. Pe baza feedback-ului și informațiilor clienților, precum și a concluziilor obținute în ultimul an, în timpul procesului de dezvoltare a acestui proiect, Microsoft a adaptat calendarul pentru localizarea categoriilor suplimentare de date cu caracter personal și date furnizate la acordarea asistenței tehnice. Pentru a furniza în continuare o soluție globală, care să îndeplinească așteptările clienților în materie de calitate, stabilitate și securitate, Microsoft va îmbunătăți permanent acest proiect, de-a lungul mai multor etape. Pentru o mai ușoară organizare, au fost publicate pentru clienți directive detaliate privind Granița digitală UE, disponibile în Trust Center.

În cadrul primei etape a implementării Graniței Digitale UE începând cu 1 ianuarie 2023, Microsoft va publica o documentație detaliată referitoare la angajamentele sale. Documentația privind transparența va fi publicată inițial în limba engleză și va fi disponibilă apoi și în alte limbi. Documentația va fi actualizată permanent, pe măsură ce Microsoft va implementa alte etape ale Graniței Digitale UE, și va include detalii despre serviciile care pot necesita în continuare transferuri limitate de date despre clienți în afara UE, cu scopul de a menține securitatea și fiabilitatea serviciului.

Aceste transferuri limitate de date garantează faptul că clienții din UE se vor bucura în continuare de beneficiile complete ale serviciilor cloud, precum și de capabilități de ultimă oră, pentru gestionarea datelor. Documentația privind transparența ce include și descrierile fluxului de date va fi disponibilă în noul EU Data Boundary Trust Center.

Compania va continua colaborarea cu clienții din Europa și va depune toate eforturile pentru a încuraja succesul acestora într-un mediu economic, social și de reglementare dinamic, în permanentă schimbare.

de Julie Brill și Erin Chapple