NEW TECHNOLOGY — January 26, 2023 at 9:27 am

Liferay DXP și platforma skateboard

by

Large-44475-HyundaiMotorGrouptoLeadChargeintoElectricErawithDedicatedEVPlatformE-GMPCe este platforma skateboard?

Autovehiculele electrice câștigă rapid cotă de piață în lumea auto. Fiecare producător lucrează la aceste modele de teamă să nu rămână în urmă.

Read the english version of this article

Pentru șofer, totul se transformă. Cuplu instantaneu la zero rpm. Accelerația care deformează fața, ce caracteriza anterior doar super-mașinile, este acum disponibilă la prețuri accesibile. Plus experiențe în liniște, fără vibrații, care erau disponibile doar la mașinile de lux.

La baza vehiculului electric se află ceea ce lumea auto numește „platforma de skateboard”. Arată ca o placă plată, cu patru roți la colțuri, suspensie, baterii pe lungime și unul sau mai multe motoare electrice. Arată ca un skateboard de înaltă tehnologie, de unde și numele.

Care este valoarea platformei de skateboard?

Ceea ce îl face atât de atractiv pentru producători este reutilizarea. Toți vor un SUV crossover? Pune caroseria respectivă pe o platformă de skateboard. Familiile vor un minivan? Din nou, pune caroseria potrivită pe platforma skateboard. Sedanurile sport au mulți suporteri? Simplu – se adaugă câteva motoare suplimentare și, din nou, adaugă o caroserie potrivită pe platforma skateboard.

Producătorii de automobile obțin economii mari atunci când mai multe modele pot fi construite pe aceeași platformă de bază. Este nevoie de mai puțin R&D. De mai puține diferite linii de producție. Mai puțină gestionare a lanțului de aprovizionare înainte de asamblare și mai puțină nevoie de depozitare a pieselor de schimb pentru întreținere și reparații.

Unii producători chiar își vând platformele de skateboard altor companii pentru a-și construi propriile mașini. Această reutilizare înseamnă costuri mult mai mici pentru dezvoltarea diferitelor modele, prețuri mai competitive pentru consumatori, plus mai mult profit pentru producător.

Valoare aplicată Enterprise IT

Liferay DXP este platforma de skateboard în lumea enterprise IT. În loc de un cadru care acționează ca o platforma fizică, este o arhitectură flexibilă care permite codificarea de extensii în orice limbaj și integrare cu toate stack-urile de tehnologie existente. În loc de baterii, sunt capabilități de gestionare a experienței pentru a dinamiza interfețele funcționale. În loc de roți, o gestionare fină a conținutului, a conturilor și a utilizatorilor. În loc de suspensie, integrarea de capabilități de comerț electronic care permit adaptarea modului în care diferiți cumpărători doresc să facă afaceri.

Cu această platformă de enterprise skateboard IT reutilizabilă, se obțin reduceri mari de costuri atunci când sunt alese diferite „caroserii”. Dar în loc de SUV, minivan și sedan, este vorba de site-uri web, portaluri pentru clienți, portaluri pentru parteneri, intranet-uri și alte soluții.

Și la fel ca producătorii de automobile care, cu toții, trec rapid pe electric profitând de avantajul platformei skateboard, companiile pot reduce atât costurile, cât și timpul necesar lansării de noi aplicații personalizate pentru o multitudine de nevoi de afaceri.

Conceptul transformă tehnicile de producție de automobile, modelele de afaceri, precum și experiența șoferului. Liferay DXP poate transforma IT-ul companiei, bugetul, precum și experiențele pentru clienți, angajați și parteneri.

Prin parteneriatul cu Liferay, SolvIT Networks aduce în România, pe lângă unul din cele mai avansate portale din piață și un portofoliu vast cu servicii de înaltă calitate, specializate în implementarea și personalizarea avansată a portalelor pe nevoile clienților.