IT Efficiency / Sustainability — February 28, 2023 at 10:37 am

Acronis lansează Raportul ESG 2022 care subliniază beneficiile de sustenabilitate pe termen lung atât pentru pentru parteneri, cât și pentru angajați

by

Compania Acronis, lider global în securitatea cibernetică, a lansat Raportul de Mediu, Social și Guvernantă (ESG) 2022. Raportul evidențiază eforturile și programele de diversitate, durabilitate și dezvoltare comunitară care demonstrează angajamentul organizației pentru un viitor durabil și investiții în resursa umană.

ESG_Blogpost-Generic-1200x628În 2021, compania Acronis a numit un grup dedicat de angajați care să facă parte din comitetul ESG al Acronis pentru a direcționa și susține eforturile de sustenabilitate ale companiei. Compania și-a extins inițiativele ESG pentru a diminua impactul asupra mediului si a eficientiza resursele ca parte a responsabilității sociale față de angajați, clienți și comunitate.

„Acronis sprijină furnizorii de servicii în procesul de modernizare a soluțiilor de securitate și backup ale clienților oferind protecție cibernetică integrată – și ne angajăm să o facem în cel mai eficient și durabil mod. De la revizuirea eficienței utilizării energiei centrului de date până la furnizarea unui mediu de lucru divers și incluziv, ne concentrăm pe beneficiile pe termen lung pentru partenerii și angajații noștri,” a declarat Patrick Pulvermueller, CEO al Acronis.

Principalele aspecte din raportul ESG 2022 al Acronis includ:
Centrele de date Acronis Cyber Cloud. În 2022, Acronis a înființat 13 noi centre de date, având în prezent peste 50 astfel de centre în întreaga lume. Compania selectează noi furnizori de centre de date numai după o analiză atentă a certificărilor și a soluțiilor de eficiență energetică. Centrele de date Acronis deservesc nevoile de business ale clienților, compania fiind conștientă de consumul considerabil de energie pe care acest lucru îl necesită și de numărul de emisii de CO2 care sunt produse. În conformitate cu angajamentele ESG de a deveni mai eficient din punct de vedere energetic, compania Acronis utilizează indicatori de eficiență a utilizării energiei (PUE) pentru a evalua eficiența furnizorilor săi de centre de date cu scopul de a deveni neutră din punct de vedere climatic.
Furnizori. Compania Acronis și-a evaluat primii 50 de furnizori cu privire la practicile durabile, utilizând un chestionar standard care interoghează inițiativele și obiectivele ESG. Compania nu a detectat niciun risc la acești furnizori,. Evaluarea relevă că 70% dintre furnizori au publicat recent rapoarte ESG, restul fiind în procedură de implementare a unor astfel de soluții.
Mărfuri durabile. În 2022, Acronis a demarat o inițiativă de utilizare a mărfurilor produse din materiale ecologice, evitând utilizarea plasticului. Astfel  1.826.000 de sticle de plastic, echivalentul a 21.000 kg nu au ajuns factori de poluare a oceanelor.
Energie regenerabilă. Acronis a început să exploreze modalități de a sprijini partenerii, în special cei din țările în curs de dezvoltare, să implementeze proiecte de energie regenerabilă și să diminueze costurilor pe energie. Ca parte a acestui efort, Acronis a subvenționat instalarea de panouri solare la birourile partenere din Nigeria, contribuind la diminuarea efectelor schimbărilor climatice.
Ajutor umanitar. Acronis se angajează să ofere ajutor regiunilor în care sunt conflicte sociale sau  dezastre naturale. În 2022, compania a colaborat cu organizații non-profit și angajații Acronis și-au oferit timpul voluntar pentru a ajuta familiile afectate de conflictul din Ucraina.
Programul Acronis Cyber Foundation. Programul Fundației a fost lansat în urmă cu cinci ani ca o inițiativă de angajare în proiecte de dezvoltare comunitară împreună cu partenerii companiei. În 2022, Acronis a construit cinci școli în comunități defavorizate și a desfășurat mai multe programe de dezvoltarea a abilităților IT, proiectul sprijinind peste 13.000 de oameni la nivel global.
Diversitate și includere. O forță de muncă diversă și incluzivă duce la rezultate mai bune pentru angajați și clienți. În 2022, Acronis a introdus un program de mentorat Women in Tech pentru 50 de angajate și a dezvoltat inițiative regionale #CyberWomen în 10 țări pentru  peste 450 de participante prin webinarii globale pentru crearea de conexiuni sociale și dezvoltarea carierei.
Sănătate și bunăstare. Compania Acronis consideră că angajații săi sunt cel mai valoros activ și este dedicată sănătății și siguranței lor. Pentru a încuraja un stil de viață sănătos și echilibrul dintre viața profesională și cea privată, în 2022, a introdus noi beneficii, inclusiv o zi suplimentară fără muncă și acces la Programul de asistență pentru angajați (EAP). Această resursă globală este disponibilă în 27 de limbi pentru angajați și membrii familiei acestora  pentru a le oferi suport în managementul stresului cauzat de izolarea din timpul pandemiei și evenimentele mondiale actuale. Compania oferă, deasemenea, un program de activități fizice pentru a susține bunăstarea fizica si psihica a angajaților, cum ar fi Cyber Dragon Cup – un campionat de fotbal între echipele regionale de vânzări.
Guvernanță. Pentru a crește transparența pentru angajați, clienți și comunitate compania Acronis publică online documente cheie de conformitate la https://www.acronis.com/en-us/sustainability-governance/ și desfășoară sesiuni regulate de instruire pentru toate părțile interesate.

Raportul Acronis 2022 ESG subliniază, de asemenea, planurile și obiectivele companiei pentru inițiativele ESG din 2023. Compania Acronis își continua călătoria pentru un viitor durabil, consolidarea comunităților la scară globală si promovarea unui mediu de lucru incluziv.

Pentru mai multe detalii, puteți descărca raportul Acronis 2022 ESG, accesând: https://www.acronis.com/en-us/sustainability-governance/