EDUCATIE / JOB — March 10, 2023 at 12:09 pm

Educația schimbă viața

by

350 de copii proveniți din cartierele mărginașe din București și din comunitățile din Iazu și Ludești (jud. Dâmbovița), alături de 20 de copii din Ucraina vor dobândi noi cunoștințe, își vor dezvolta abilitățile de viață și vor dobândi obiceiuri sănătoase prin participarea la activități educaționale și sportive, evenimente în comunitate, concursuri de lectură și sesiuni de cooperare între rural-urban organizate, în mod gratuit, în cadrul proiectului Ready for future in Wonderland.

FotoProgramul implementat de Asociația FDP – Protagoniști în educație și finanțat de Societe General Global Solution Centre își propune o abordare integrată pe tot parcursul anului 2023 pentru toți cei 350 de copii implicați în programele asociației.

Prin implicarea voluntarilor de la Societe General Global Solution Centre în dezvoltarea competențelor viitorului pentru copiii participanți la activități (soft skills sau abilități digitale precum ateliere de IT, limba engleză, dezvoltare personală), proiectul urmărește îmbunătățirea rezultatelor școlare la elevii aflați la risc de abandon școlar și copii cu dificultăți de învățare și de integrare.

Valorile promovate în activitățile sportive, replicate apoi cu ușurință în viața reală (Respect, Autonomie, Stimă de sine, Spirit de echipă, Sănătate, Egalitate, Motivație) alături de competențele viitorului, vor contribui la pregătirea copiilor pentru viața de adult, la motivarea continuării parcursului lor educațional, dincolo de dificultățile sociale, și la creșterea șanselor la o carieră profesională și la o viață mai bună pentru ei și pentru familiile lor.

Societe GeneraleDespre Societe Generale Global Solution Centre
Societe Generale Global Solution Centre a fost fondată în România, în anul 2011, ca un centru de servicii pentru Grupul Societe Generale. Compania oferă o gamă largă de servicii profesionale de înaltă calitate în diverse domenii de activitate pentru entitățile Grupului din întreaga lume: finanțe și contabilitate, resurse umane, IT, Know Your Customer sau compliance.
Societe Generale Global Solution Centre în România înseamnă performanță, inovație și cei mai buni profesioniști. Având o echipă de peste 2.700 de experți și specialiști, compania deservește 35 de țări pentru toate liniile de business majore ale Societe Generale.

FDPDespre Asociația FDP- Protagoniști în educație
La cei 27 ani de la înființare, misiunea Asociației FDP-Protagoniști în educație este aceea de a promova demnitatea umană a celor mai dezavantajate persoane din comunitățile noastre, pornind de la experiența fiecăruia dintre ei și implicându-i ca adevărați protagoniști ai vieții lor. În viziunea FDP, fiecare persoană își poate valorifica talentele cu care a fost înzestrată. FDP intervine în mod integrat la nivelul comunităților cu trei mari obiective: prevenirea abandonului școlar pentru copii proveniți din familii defavorizate, reducerea riscului de excluziune pentru familii provenite din medii dezavantajate, facilitarea accesului la servicii medicale și de sănătate a beneficiarilor.