Business — March 14, 2023 at 1:38 pm

R Systems Europe: cifra de afaceri a urcat cu 22% în 2022, la 26,8 milioane de euro

by

R Systems, lider global în servicii de tehnologie și transformare digitală, a realizat o cifră de afaceri de 26,8 milioane de euro pentru business-ul său din Europa, în urcare cu 22% față de 2021, când a înregistrat 21,9 milioane de euro. Anul trecut a reprezentat al cincilea an de creștere cu două cifre a veniturilor companiei.

Team of happy programmers having fun while working on desktop PC in the office.Din punct de vedere al creșterii financiare, cel mai mare aport l-au avut clienții din industria telecom, industria de focus a R Systems Europe, care au fost mai dispuși să-și extindă bugetele pentru a ține pasul cu cerințele pieței. De asemenea, cel mai mare număr de clienți noi a venit din proiecte de digitalizare și automatizare inteligentă.

R Systems Europe are birouri în cinci state (România, Polonia, Republica Moldova, Marea Britanie, Elveția), iar cifra de afaceri înregistrată în România, anul trecut, a fost de 22,79 milioane de euro. Față de 2021, când totalul vânzărilor din România s-a situat la 17,4 milioane de euro, creșterea a fost de 33%. Comparativ cu anul 2017, creșterea cifrei de afaceri în România a fost de 70%.

În privința echipei, R Systems se apropie de 500 de angajați în Europa, după ce anul trecut a înregistrat o creștere de aproape 10%. În țara noastră, echipa s-a extins cu 7,5% la începutul lui 2023 față de ianuarie 2022, numărul angajaților din România reprezentând 60% din totalul echipei europene a companiei.

Raluca Rusu_CEO_R Systems Europe„Deși anul 2022 a fost marcat de incertitudini pentru mai multe sectoare economice, la R Systems Europe ne-am menținut ritmul de creștere, fiind avantajați de interesul ridicat pentru soluțiile de digitalizare, atât din partea clienților noștri tradiționali, din industria telecom, cât și din partea companiilor din alte domenii. Tot mai multe business-uri înțeleg că, fără implementarea de tehnologii digitale, nu își mai pot crește afacerile, iar expertiza noastră ne permite să răspundem adecvat tuturor provocărilor pe care le aduce transformarea digitală. Estimăm că, în toate industriile, cererea de servicii IT – cloud transformation, automation, product engineering, big data & analytics – își va continua traiectoria ascendentă, indiferent de fluctuațiile climatului economic, și continuăm să investim în extinderea și dezvoltarea profesională a echipei, pentru a valorifica noi oportunități de business”, a declarat Raluca Rusu, CEO, R Systems în Europa.

Pentru a-și susține ritmul de creștere, în 2023 și în anii următori, R Systems Europe continuă căutările de specialiști IT, în România planurile sale de recrutare având în vedere atragerea de 70-80 noi colegi în echipă, în principal fiind vorba de experți în inginerie și arhitectură software în domenii precum cloud, automatizare, DevOps, telecom, RPA, AI/ML.

Compania angajează la toate nivelurile profesionale, de la cei doritori să capete experiență în IT și să beneficieze de pregătire, la specialiști de top, oferind posibilitatea de a lucra 100% de la distanță.

Despre R Systems
R Systems este furnizor global de servicii de tehnologie și analiză. Oferim clienților noștri suport pentru lansarea rapidă a serviciilor lor pe piață, pentru depășirea barierelor digitale și crearea de valoare, prin intermediul ofertei noastre de servicii specializate și al abordării consultative de business. Vorbim fluent limbajul de business, dar și limbajul tehnic. Cu alte cuvinte, vorbim digital. Obiectivul nostru: accelerarea leadershipului digital al clienților noștri.
R Systems Europe face parte din grupul R Systems International, cu sediul central în EI Dorado Hills, California, având o echipă de peste 4.400 de angajați. În 2022, R Systems International a înregistrat o cifră de afaceri de 193,2 milioane de dolari, profitul net fiind de 17,8 milioane de dolari.
În Europa, compania are peste 400 de angajați și birouri în România, Polonia, Republica Moldova, Elveția și Regatul Unit, furnizând servicii de transformare digitală pentru companii din telecomunicații, media digitale, banking, servicii de sănătate, transport și logistică.