Data Center / Storage — April 4, 2023 at 3:49 pm

Un nou program de competențe pentru partenerii ”Veeam Value-Added Resellers” și ”Veeam Cloud & Service Provider”

by

Veeam® Software și-a perfecționat strategia ProPartner Network prin lansarea Programului de Competențe Veeam pentru Partenerii Veeam Value-Added Resellers (VVARs) și Partenerii Veeam Cloud & Service Provider (VCSP). Noul program oferă expertiză și resurse dedicate pentru a sprijini clienții și partenerii care utilizează Veeam Data Platform, platforma unică ce oferă o mai bună protecție a datelor, recuperabilitate și capabilități avansate de cloud hibrid bazate pe Veeam Backup & Replication™ (VBR) v12. Absolvenților programului li se vor acorda acreditări Veeam pentru competențele lor tehnice și de lansare pe piață, care ajută la diferențierea portofoliului pe piață.

Protecția modernă a datelor necesită o abordare personalizată pentru a sprijini în mod eficient continuitatea afacerilor. Acest lucru este cu atât mai important în contextul unei creșteri a complexității datelor în diferite sisteme și a riscurilor reprezentate de amenințările cibernetice. Raportul Veeam Data Protection Trends 2023 a arătat că 55% dintre organizațiile globale se concentrează pe îmbunătățirea fiabilității și succesului backup-urilor pentru a-și îndeplini nevoile în ce privește obiectivele interne de date recuperate (RPO), timpul de recuperare (RTO) și SLA-urile (acordurile privind calitatea serviciilor), iar, de multe ori, acestea nu dispun la nivel intern de abilitățile și resursele necesare pentru a-și optimiza strategia IT existentă. Un ecosistem de parteneri certificați compensează această lacună, iar Programul de Competențe Veeam dezvoltă abilitățile potrivite pentru cerințele specifice ale clienților și partenerilor.

Larissa_Crandall_VP of Global Channel & Alliances at Veeam„Succesul nostru stă la baza unei strânse colaborări cu partenerii noștri pentru a le asigura clienților cea mai eficientă protecție și recuperare a datelor”, a declarat Larissa Crandall, Vice President,Global Channel and Alliances la Veeam. „Aducem inovații fără precedent și le combinăm cu expertiza partenerilor pentru a le oferi clienților o soluție perfect adaptată nevoilor lor. Veeam se angajează să le asigure partenerilor noștri accesul la cele mai valoroase resurse și training-uri pentru a oferi rezultate de primă clasă clienților. De aceea, noile perfecționări ale programului au fost concepute în colaborare cu partenerii noștri pentru a le crește capacitățile de a accesa întregul potențial al pieței vizate.”

 

Inițiativa Programului de Competențe Veeam are ca scop construirea unei „Competențe ProPartner” prin intermediul unei rețele valoroase de parteneri la nivel global. Programul este conceput într-un mod simplu, dar robust: categoriile VVAR¹ și partenerii VCSP² eligibili, care au dezvoltat soluții de primă clasă, pot solicita evaluarea ofertei de servicii din partea unui consultant Veeam. Realizarea fiecărei competențe tehnice și de lansare pe piață va fi recompensată cu un ecuson „Veeam Verified”. Acest nou nivel de competență în protecția datelor va fi evidențiat printr-o poziționare premium pe Registrul Veeam ProPartner de pe Veeam.com, o listă de parteneri care ghidează clienții în procesul de alegere a unui partener potrivit de afaceri IT.

Categoriile de competență VVAR includ:

Competențe de combatere a ransomware-ului și recuperare în caz de dezastre: permit partenerilor să ajute organizațiile să implementeze strategii transparente și practice de Backup as a Service și de tip Disaster Recovery as a Service pentru detectarea activităților suspecte, protejarea copiilor de siguranță imuabile și recuperarea rapidă a datelor de backup.
Competența de protecție a cloud-ului public: Dezvoltă o înțelegere solidă a pieței soluțiilor de backup native în cloud și a provocărilor clienților. Un partener certificat VVAR are capacitatea de a oferi servicii Backup as a Service pentru cloud-ul public, compatibil cu toate soluțiile Veeam de backup native în cloud, și să opteze pentru implementarea soluției ideale pentru client.
Competența de protecție în Microsoft 365: Înțelegând că răspunderea Microsoft se limitează la funcționalitatea aplicației, lucru care lasă responsabilitatea evitării pierderii datelor în sarcina clienților. Partenerii certificați VVAR oferă asistența necesară clienților pentru a se proteja împotriva riscului de pierdere a accesului și controlului asupra proceselor critice cu Veeam Backup pentru Microsoft 365.
Competența de protecție a containerelor: Garantează că un partener VVAR poate implementa protecția și mobilitatea proceselor de lucru containerizate ale clienților și poate ajuta la pregătirea strategiei native în cloud a clienților, prin dezvoltarea cunoștințelor Kasten by Veeam.

Competențele VCSP Customer Ready certifică partenerii care le furnizează clienților soluții Veeam „as a service”.

Competențele VCSP Reseller Ready conectează furnizorii de servicii cu partenerii VVAR care doresc să ofere servicii în cloud ca reselleri. Categoriile existente de competențe VCSP includ:

Backup off-site
Recuperarea în caz de Dezastre ca Serviciu (DRaaS)
Backup ca Serviciu (BaaS) pentru Microsoft 365
Backup al furnizorului de servicii administrate (MSP) – doar pentru categoria Reseller Ready

Astăzi, Veeam anunță noi competențe VCSP, disponibile pentru partenerii săi atât de tip Customer Ready, cât și de tip Reseller Ready:

Backup ca Serviciu (BaaS) pentru Amazon Web Services (AWS)
Backup ca Serviciu (BaaS) pentru Microsoft Azure.

Veeam ProPartner Network este un ecosistem global de parteneri care colaborează direct și indirect  pentru a construi, promova și vinde modelele de consum on-premises, off-site și în cloud ale Veeam. Partenerii VVAR și VCSP au acces la programe personalizate, instrumente și resurse concepute pentru a le permite să devină mai profitabili și să-și stimuleze creșterea conform modelelor și obiectivelor lor de afaceri. Pentru partenerii interesați să afle mai multe sau să se înscrie în programul de competențe Veeam, vă rugăm să vizitați portalul Veeam ProPartner.

Programul de competențe Veeam va fi prezentat în mod exclusiv în cadrul evenimentului VeeamON 2023, evenimentul comunității de experți în recuperarea datelor, care va avea loc în perioada 22-24 mai, în Miami, Florida, precum și online. Conceput și dezvoltat pentru profesioniștii din domeniul backup-ului și recuperării datelor, participanții își vor dezvolta competențele, se vor bucura împreună cu comunitatea și vor împărtăși cunoștințe din industrie cu conținut exclusiv de la AWS, Hewlett Packard Enterprise și mulți alții. Înscrierile la evenimentul în persoană sunt acum deschise.

Pentru mai multe informații, accesați www.veeam.com/propartner.

Ce spun partenerii

„Când 85% dintre parteneri consideră că aceste programe joacă un rol important în relația lor cu un furnizor, apare nevoia de a recunoaște valoarea partenerilor și prin alte metode. Modelele de parteneriat hibrid și extinderea serviciilor gestionate arată că ușurința de a întreține relații de business, co-selling-ul și suportul tehnologic sunt mai importante ca niciodată în ceea ce privește eficacitatea programelor pentru parteneri. Marea provocare a furnizorilor constă în recunoașterea diversității peisajului partenerilor și recompensarea lor în funcție de diferitele metode folosite sau modul diferit de a interacționa cu tehnologia. Un program bun, cu un sistem de valori în centrul căruia se regăsește colaborarea, poate reprezenta oricând un important factor de diferențiere pentru furnizor, dar cu atât mai mult într-o perioadă de incertitudine economică.”Robin Ody, Senior Analyst la Canalys.

„Probax oferă soluții și servicii moderne de protecție a datelor exclusiv pentru furnizorii de servicii administrate (MSP). Îmbinăm sprijinul și încurajarea partenerilor cu inovația continuă și integrarea în rândul furnizorilor de tehnologie de vârf, inclusiv Veeam și Microsoft. Programul de Competență Veeam validează oferta noastră și suntem mândri să includem acest punct de verificare suplimentar pentru clienții noștri actuali și viitori, care se asigură ca Probax să fie considerat un adevărat etalon. Aceste competențe verificate de Veeam ne ajută să valorificăm portofoliul nostru de servicii turn-key pentru DraaS, Off-site Backup, Servicii de Backup Administrate sau BaaS pentru Microsoft 365 pentru clienții potențiali MSP. Tot mai multe companii de tip MSP optează pentru oferta noastră BaaS pentru Microsoft 365, ceea ce contribuie la creșterea veniturilor noastre cu 5% în fiecare lună.”Sam Meegahage, Chief Operating Officer al Probax și Platinum Veeam VCSP Partner.