Cloud Computing / Edge — April 13, 2023 at 5:38 pm

Ați decis să vă transferați activitatea în cloud? Trei lucruri la care să fiți atenți

by

Cloud computing-ul a schimbat pentru totdeauna modul în care își desfășoară activitatea companiile. Acesta a făcut ca datele să fie mai mobile, a simplificat scalarea și a permis întreprinderilor o colaborare mai intensă între echipe, de oriunde din lume. Trecerea unei afaceri în cloud implică, însă, o expertiză specifică. M247, unul dintre principalii furnizori de soluții în domeniu, recomandă companiilor să acorde o atenție deosebită față de trei indicatori: securitatea, eficiența și obținerea celui mai bun cost în cadrul întregului proces.

DC 2 (b)(1)M247 a lansat în 2022 propria soluție de cloud public și oferă acum pentru clienții din România atât soluții de cloud public, cât și privat sau hibrid, pentru a permite unui număr cât mai mare de organizații gestionarea datelor la cel mai înalt nivel de securitate și flexibilitate, la costuri accesibile. Gestionarea datelor prin servicii externe de cloud este ideală pentru organizațiile în dezvoltare.

Experții M247 recomandă companiilor acordarea unei importanțe deosebite procesului de migrare în cloud. În alegerea furnizorului, trei aspecte sunt esențiale.

1. Securitatea
Pe măsură ce atacurile cibernetice au devenit din ce în ce mai sofisticate, securitatea în cloud a rămas o preocupare majoră pentru întreprinderile care își mută activitatea și aplicațiile în cloud.

Avantajul furnizorilor de cloud este acela că au deja dezvoltate planuri și soluții de securitate centralizate, pentru backup și stocarea datelor. Mediul cloud este o soluție mai sigură comparativ cu soluțiile pentru gestionarea datelor în locația clientului. Procesul de trecere a datelor în cloud, însă, trebuie să respecte cele mai înalte standarde în domeniu.

„Migrarea securizată a aplicațiilor și datelor companiei constituie o provocare pentru orice afacere. Metodele tradiționale pot dura zile sau săptămâni pentru a fi implementate și nu sunt scutite de riscuri. Noi putem reduce aceste riscuri la minimum și putem elimina inconveniențele din timpul procesului”, spune Bogdan Gavriluță, Head of International Sales M247 Europe.

Soluțiile dezvoltate de M247 elimină timpii morți sau nevoia de întrerupere a serviciilor, datorită investițiilor realizate pentru eficientizarea rețelei globale și integrarea cloud. De asemenea, M247 oferă companiilor partenere instrumente pentru efectuarea de teste de pre-migrare și recuperare a datelor printr-un singur click.

În plus, cloud-ul public de la M247 este conceput pe baza unei infrastructuri hiperconvergente, tehnologii și procesoare avansate, precum și disponibilitate ridicată.

Soluția permite stocarea datelor prin politici de securitate și protecție completă, astfel încât membrii companiilor pot lucra de oriunde, cu acces nelimitat la datele și aplicațiile stocate, într-un mediu bazat pe securitate sporită și conexiune de tip VPN.

2. Eficiența
Experții în cloud din cadrul M247 sunt alături de beneficiarii soluțiilor oferite, în fiecare etapă a colaborării. Pentru un plus de eficiență în etapa de migrare a aplicațiilor și datelor, compania oferă un workshop care permite înțelegerea infrastructurii, provocările și obiectivele trecerii la cloud, aplicate pentru fiecare client. Aceasta este urmată de o evaluare aprofundată a infrastructurii, proces în care sunt utilizate instrumente software pentru analiza sarcinilor de lucru actuale. Evaluarea permite configurarea modului în care vor arăta aplicațiile afacerii după mutarea în cloud.

Pentru un furnizor de soluții cloud eficientizarea rămâne un obiectiv cheie pe tot parcursul colaborării. În acest sens, se remarcă nevoia unei bune comunicări, pentru identificarea nevoilor și provocărilor punctuale cu care se confruntă o companie de-a lungul timpului.
Produsele și soluțiile recomandate de experții tehnici trebuie adaptate și personalizate constant, prin servicii de monitorizare și gestionare proactivă.

3. Optimizarea costurilor
Mutarea datelor în cloud contribuie la diminuarea costurilor cu energia, reduce nevoia de spațiu prin externalizarea serverelor și eficientizează investițiile în infrastructura ITC. M247 investește în dotarea cu echipamente de top pentru a obține un consum energetic minim, cele două centre de date din București fiind încadrate la categoria Green Data Center.

Experții M247 identifică și oferă recomandări cu privire la modul de optimizare a serviciului cloud pentru a obține cei mai buni parametri în ceea ce privește performanța, cheltuielile, soluțiile de securitate și conformitatea cu standardele și cerințele specifice industriei.

Echipa locală analizează serviciile cloud oferite pentru a monitoriza anumite sarcini de lucru sub/supradimensionate, verificând dacă scalarea este configurată corect și dacă sunt implementate limite. Se asigură, astfel, o analiză constantă pentru a monitoriza sarcinile de lucru supradimensionate, utilizarea corectă a conturilor de stocare, strategia optimă de licențiere.
În plus, beneficiarilor li se oferă în permanență recomandări pentru a lua în calcul metode alternative de implementare în vederea reducerii costurilor.

Despre M247
M247 Europe este un furnizor global de soluții tehnologice pentru companii, cu sediul central în București. Compania are o experiență de peste 20 de ani, susținând dezvoltarea companiilor și instituțiilor publice prin servicii de conectivitate, cloud, hosting și securitate cibernetică, inclusiv Backup date și Disaster Recovery.
M247 Europe deține în România două centre moderne de date. La nivel global compania operează una dintre cele mai extinse rețele, fiind conectată la cele mai importante puncte de internet exchange din lume, cu acces la peste 50 centre de date.
Serviciile de migrare în cloud oferite de M247 clienților din România îi ajută să își înțeleagă nevoile specifice, să aleagă produsul potrivit și să planifice transferul în siguranță, cu întreruperi minime ale activității.