IoT powered by ALLIED TELESIS — May 2, 2023 at 3:20 pm

Propunere pentru medii IoT de la Allied Telesis

by

Conceptul IoT nu este deloc nou, deoarece producătorii îşi echipează fabricile şi depozitele cu senzori în reţea de decenii. Ce alimentează dezbaterile legate de IoT astăzi este conectivitatea “lucrurilor”, întrucât creşterea exponenţială a numărului de dispozitive IoT conectate generează gâtuiri ale reţelei, limitări ale lărgimii benzii de frecvenţă, latenţă a datelor şi costuri crescute ale infrastructurii în cazul folosirii unei arhitecturi de reţea ierarhice, tradiţionale.

English version

factory-worker-automated-assembly-line-laptop-3840.jpgProducătorii necesită vizibilitate în timp real asupra proceselor de producţie pentru a menţine nivele ridicate de eficienţă a producţiei. La rândul ei, asta necesită acces localizat, stocare date şi soluţii analytics care sunt posibile doar cu cele mai noi tehnologii edge computing hiper-convergente.

O soluţie mai inteligentă pentru un centru de date tipic pentru procese de producţie constă în distribuirea puterii de procesare şi a stocării de date la graniţa reţelei pentru a minimiza latenţa datorată transportului de date şi nevoie de lărgime de bandă. Edge computing aduce conţinutul consumator de lărgime de bandă şi aplicaţiile sensibile la probleme de latenţă mai aproape de utilizator sau de sursa datelor, astfel încât vizibilitatea asupra proceselor ajunge cât se poate de aproape de cea în timp real.

În acest sens, Allied Telesis propune pieţei o soluţie. Cu o platformă scalabilă de edge computing denumită Envigilant Sensor Platform, ce utilizează o arhitectură de bază de date Gauge.DB şi un portofoliu extins de infrastructuri Industrial Ethernet, produse Wi-FI şi de interconectivitate a mediilor, Allied Telesis este acum capabilă să lucreze îndeaproape cu sectorul productiv, construind cele mai noi soluţii pentru a fructifica tehnologia IoT la nivelul palierului de producţie al fabricii.