Business — May 11, 2023 at 10:07 pm

Elefant.ro își modifică acționariatul

by

Elefant.ro anunță schimbări majore în acționariatul său. EvoMag, cu ajutorul Catalyst Romania Fund II, devine acționar majoritar la Elefant Online SA, după preluarea participației deținute de Fribourg Investments.

elefantElefant.ro este unul dintre cei mai mari retaileri online din România, cu peste 2 milioane de clienți, un Marketplace în care activează peste 400 de companii și un portofoliu de 3 milioane de produse.

Valoarea si structura tranzacției nu sunt publice.

Elefant Online SA, compania care deține retailerul online elefant.ro, va avea următoarea structură de acționariat:
• EvoMag: 69%
• Axxess Capital: 28%
• Acțiuni deținute de Elefant în nume propriu: 3%

Tranzacția se va considera finalizată doar în condițiile aprobării de către Consiliului Concurenței, dosarul urmând să fie depus în următoarele zile.

Mihai Pătrașcu, fondator și CEO EvoMag: „EvoMag este deja cel mai mare vendor din marketplace-ul Elefant, iar între cele două companii sunt sinergii importante care sprijină dezvoltarea ambilor retaileri în paralel. Totodată piața eCommerce din România, ajunsă la maturitate, cu peste 50% dintre locuitori deja familiarizați cu cumpărăturile online, are nevoie de competitori puternici. De aceea am considerat că o consolidare a celor două operațiuni va fi benefică atât pentru EvoMag și elefant.ro, cât și pentru utilizatorii de eCommerce din România”.