Networking — May 24, 2023 at 4:23 pm

Implementare soluție matricială personalizată KVM over IP pentru operațiuni de administrare IT fluide și eficiente în cadrul departamentului IT al unei agenții guvernamentale

by

ATEN International prezintă una dintre cele mai recente implementări ale soluțiilor KVM over IP pe care le pune la dispoziția companiilor și agențiilor guvernamentale din întreaga lume.

O echipă de IT dintr-o agenție guvernamentală este responsabilă pentru emiterea și întreținerea tuturor laptopurilor și PC-urilor din organizație. Echipa trebuie să acceseze în mod regulat mai multe laptopuri și PC-uri ale agenției pentru o varietate de sarcini administrative, cum ar fi pentru a schimba sau curăța dispozitivele cu diferite pachete de sisteme de operare și de software pentru noii angajați sau atunci când angajații pleacă.

Departamentul IT al agenției avea nevoie de un sistem care să permită gestionarea accesului la stațiile de lucru (Workstation Access Management System – WAMS) în care mai multe dispozitive sunt găzduite și gestionate de mai mulți administratori IT în funcție de cerințele fluxului de lucru. De asemenea, aveau nevoie să monteze o varietate de dispozitive periferice pe laptopuri/PC-uri în scopuri de testare și de a face capturi de ecran în timpul acestor procese pentru audit.

Cerințele departamentului IT:
1) Management centralizat: Una dintre nevoi era sistemul centralizat care să găzduiască și să gestioneze toate dispozitivele IT din cadrul organizației pentru a facilita sarcinile de administrare IT.
2) Accesul mai multor administratori: Era nevoie ca mai mulți operatori să poată supraveghea simultan aceleași dispozitive pentru a ține pasul cu cerințele fluxului de lucru.
3) Capacități de audit: Sistemul existent nu avea capacități de urmărire a auditului pentru a înregistra accesul sau sarcinile efectuate pe fiecare dispozitiv, iar capturile de ecran erau disponibile doar manual.
4) Securitatea operațiunilor: Având în vedere natura sensibilă a conținutului dispozitivelor și ritmul alert al fluxului de lucru, sistemul a necesitat un nivel ridicat de disponibilitate, fiabilitate și securitate.

Soluția ATEN

Implementarea aleasă a constat într-o soluție matricială personalizată KVM over IP compusă din transmițătoare KVM over IP cu PoE și un singur ecran HDMI 4K (model KE8952T), din receptoare KVM over IP cu PoE și un singur ecran HDMI 4K (model KE8952R), controlate toate dintr-un manager de matrice KVM over IP (CCKM).

Soluția personalizată permite agenției guvernamentale să gestioneze în mod eficient mai multe dispozitive cu acces adecvat și jurnale de sarcini în scopuri de audit.

KE8952 sunt extendere KVM HDMI over IP care permit accesul la un sistem de calculatoare de la o consolă USB la distanță, oriunde într-un intranet. Extenderele KE8952 suportă câte un monitor HDMI la fiecare capăt, oferind o imagine video mult îmbunătățită cu rezoluție video 4K x 2K (până la 3840 x 2160).

0330_Govtech Request for Case Study_2D DiagramKE8952 suportă, de asemenea, extensii de module de fibră SFP de 1Gbps, permițând conexiuni prin intermediul rețelei de fibră optică pentru a extinde distanțele în transmisie. În plus, KE8952 dispune de funcția Power over Ethernet (PoE), alimentarea cu energie electrică poate fi furnizată prin intermediul unui comutator de rețea PoE; prin urmare, se elimină necesitatea unui adaptor de alimentare și se reduce efectiv costul de configurare a alimentării.

Extenderul 4K HDMI KVM over IP este alcătuit dintr-o unitate Transmițător care se conectează la computer și o unitate Receptor care oferă acces la consolă dintr-o locație separată. Calculatorul este accesat prin intermediul consolei de la distanță printr-o rețea TCP/IP standard printr-un cablu Cat 5e/6 care permite administrarea punct-la-punct, punct-la-multipunct, multipunct-la-punct și multipunct-la-multipunct. KE8952 pot fi conectate fie direct între ele, fie prin intermediul unei rețele de mare viteză, pe o rețea LAN pe bază de cupru sau de fibră optică.

Implementând KVM over IP Matrix Manager (CCKM) cu KE8952, administratorii IT primesc caracteristici avansate care funcționează ca detectarea automată a tuturor extensoarelor din seria KE din aceeași sub-rețea în scopul instalării sau configurării rapide, cu autentificarea și autorizarea prin nume de utilizator/parolă și cu autorizarea și posibilitatea de a defini diferite tipuri de conexiuni care pot fi comutate și partajate. Caracteristicile de securitate oferă, de asemenea, o protecție suplimentară, suportând criptarea AES pentru transmisii de date securizate, în timp ce RADIUS, LDAP, AD sau autentificarea utilizatorilor de la distanță oferă un nivel suplimentar de securitate a conexiunii; în plus, cu un OSD, suport RS-232 și Auto MDIX, seria KE este cea mai rentabilă și convenabilă modalitate de a obține o extensie digitală completă de oriunde din intranet.

De asemenea, soluția oferă tastă rapidă pentru captură instantanee de ecran și stocare centralizată pentru înregistrarea operațiunilor pe dispozitivele țintă, plus funcții suplimentare de backup/restaurare și de gestionare a parolelor.

Pentru a afla mai multe despre ultimele soluții inovative ATEN vă invităm să vizitați standul de la Computex 2023. Standul ATEN îl puteți găsi la Taipei Nangang Exhibition Center Sala 1, Stand #K0608, în perioada 30 mai – 2 iunie. Descoperiți soluții inovatoare de voce AI, centre de date, camere de control, producție inteligentă, săli de întâlnire, stații de lucru și streaming de jocuri. ATEN oferă tehnologie de ultimă oră care va revoluționa industria.