Analiza — July 4, 2023 at 12:21 pm

Cheltuielile software cresc rapid pe seama sectorului financiar

by

Băncile şi firmele de investiţii îşi vor creşte cheltuielile IT la nivelul global de peste 650 miliarde USD, în ciuda crizei economice curente, axându-se pe tehnologii care pot genera mai rapid profitabilitate.

Man Shaking Hand With Robot With Coin StackCele mai noi cifre de la Gartner arată o creştere globală de 8% a cheltuielilor IT, zona de software având cea mai mare creştere faţă de anul trecut, iar serviciile IT înregistrând cea mai mare cotă.

Axate pe investiţii IT care să aducă mai rapid profituri, firmele financiare cumpără tot mai mult software de la furnizori externi în loc să dezvolte software in-house , alimentând o creştere de peste 13% a segmentului denumit de Gartner ca fiind cu cea mai mare creştere.

Aceste cheltuieli vor atinge 174 miliarde USD în 2023, mai presus de ele fiind doar serviciile IT, cu 270 miliarde USD, după ce acestea au cunoscut o creştere de peste 9% în 2022.

Conform Gartner, cererea de servicii de consultanţă şi IaaS a alimentat categoria de servicii IT, fapt care reflectă rolul tot mai important al furnizorilor de servicii IT în ajutorarea organizaţiilor să descopere oportunităţi şi provocări.