Securitate — July 25, 2023 at 12:34 pm

Parteneriat Melitax-Grup și Axis Communications pentru securitate națională în Republica Moldova

by

Compania Melitax-Grup, lider în importul și distribuirea echipamentelor fiscale și de securitate pe piața din Republica Moldova, anunță că a devenit partener autorizat strategic pentru Axis Communications, companie suedeză cu experiență de peste 40 de ani în domeniul securității și comunicațiilor IP, recunoscută pentru invenția primei camere video IP. Împreună, cele două companii vor colabora pentru a implementa soluții avansate de securitate pentru industria retail, sectorul bancar, infrastructura critică guvernamentală și transportul din Republica Moldova.

Foto Axis MelitaxUn prim pas important în această colaborare a fost organizarea de sesiuni de comunicare și training specializate pentru autoritățile relevante din Republica Moldova, cu sprijinul Axis Communications prin programul Axis Academy. Aceste sesiuni interactive și instructive au abordat subiecte precum monitorizarea video, soluții de securitate bazate pe sisteme IP, soluții de avertizare audio profesioniste, detecție proactivă antiincendiu, soluții de management trafic și utilizarea metadatelor în mod eficient.

Scopul sesiunilor a fost de a împărtăși cele mai recente tehnologii și cele mai bune practici în domeniul securității, sprijinind astfel autoritățile în dezvoltarea capacităților lor de protecție și reacție rapidă. Sistemele avansate de monitorizare video și soluțiile integrate de securitate IP au rolul esențial de a identifica rapid situații potențial periculoase și de a oferi un răspuns eficient în timp real.

Ion Zmeu, director comercial în cadrul Melitax-Grup, a declarat: „Acest parteneriat demonstrează angajamentul nostru comun pentru crearea unui mediu sigur și protejat pentru comunitate și pentru furnizarea de soluții de securitate avansate, contribuind astfel la dezvoltarea infrastructurii de securitate în Republica Moldova.”

Recunoașterea Melitax-Grup ca partener autorizat Axis Communications în Republica Moldova reprezintă o combinație perfectă între experiența și know-how-ul celor două companii, având un impact semnificativ în crearea și promovarea soluțiilor inovatoare de securitate tehnologică în Republica Moldova. Această colaborare va consolida eforturile de a asigura un viitor mai sigur și mai protejat pentru toți cetățenii.

„Suntem deosebit de încântați de parteneriatul început pe piața din Moldova alături de Melitax-Grup, care va asigura începutul călătoriei către o lume mai sigură cu tehnologiile Axis Communications. Axis Academy oferă cunoștințe, instruire și perspective cuprinzătoare și de înalt profesionalism în domeniul supravegherii video. Prin metodele de învățare și varietatea de cursuri, cu ajutorul Axis Academy vom aduce o și mai mare valoare profesioniștilor în securitate pentru a proiecta, instala și configura soluții de supraveghere video inteligente pentru orice nouă implementare din Republica Moldova”, a spus Bogdan Gavril, East Europe Regional Training și A&E Lead în cadrul Axis Communications.

Compania Melitax-Grup anunță cu entuziasm parteneriatul strategic cu Axis Communications unul dintre principalii furnizori globali de soluții de securitate și comunicații IP. Colaborarea dintre cele două companii are în vedere implementarea sistemelor și soluțiilor de securitate națională și oferirea de soluții tehnologice avansate pentru diferite industrii.