EDUCATIE / JOB — August 16, 2023 at 11:37 am

Cât câștigă angajații din agricultură, construcții, industria alimentară și IT

by

Agricultura, construcțiile, industria alimentară și IT-ul sunt domeniile care, din această toamnă, vor pierde facilitățile fiscale pe care le aveau pentru remunerarea angajaților, precum scutirea de la plata impozitului pe venit, reducerea CAS ori exceptarea de la plata contribuțiilor pentru sănătate.

salariiCel mai mult câștigă angajații din IT, care înregistrează o medie salarială netă, la nivel național, de 6.300 de lei pe lună, potrivit datelor Salario.ro, comparatorul salarial dezvoltat de eJobs România. Asta în condițiile în care așteptările pe care le au candidații din acest domeniu ajung la o medie netă de 9.000 de lei pe lună, conform aceleiași surse.

Construcțiile sunt următorul domeniu în ordinea celor mai mari salarii oferite, cu o medie națională netă de 5.000 de lei pe lună. Pozițiile cel mai des scoase în piață de angajatori sunt cele de inginer proiectant (5.000 de lei), inginer constructor (5.500 de lei), inginer civil (6.000 de lei) sau inginer de instalații (5.600 de lei).

Tags