Evenimente — September 26, 2023 at 7:19 am

AI, punctul central al Big Data Week 2023

by

Big Data Week, principalul eveniment care prezintă fenomenul datelor la nivel internațional, își continuă pe plan local analiza aprofundată a domeniului big data, sub organizarea companiilor de tehnologie specializate în servicii de big data și management de infrastructură – eSolutions și MetalSoft.

logo-1De la arhitecturi de big data, infrastructură și cloud, la BI și analytics, evenimentul prezintă imaginea complexă a acestui domeniu care, potrivit studiilor, este în creștere exponențială la nivel global.

Pentru prima dată, inteligența artificială are un rol central în cadrul evenimentului, fiind tehnologia predominantă care și-a pus amprenta asupra fiecărui aspect al societății actuale.

Big Data Week se desfășoară pe 3 și 4 octombrie, printr-o conferința principală organizată la Hotel Sheraton, precum și printr-un meetup al comunităților Big Data Bucharest și Cloud Native Bucharest, pe 5 octombrie, la eSolutions Academy.

Peste 40 de speakeri de pe plan local și internațional vor analiza proiectele și tehnologiile specifice, surprinzând tendințele și evoluția mediului actual de business sub impactul utilizării datelor în domenii precum: banking, e-commerce, delivery, energie regenerabilă, media și entertaiment, automotive, servicii, producție, tehnologie și securitate cibernetică.

În esența sa, Big Data Week are o adresabilitate preponderent tehnică, însă, prin natura subiectelor și nevoilor actuale de business, ediția de anul acesta se concentrează puternic pe accentuarea beneficiilor pe zona de strategie și pe cea operațională din companii, fiind adresat, în egală măsură, atât leadership-ului tehnic, cât și celui operațional.

Pe scenele dedicate fiecărei tematici majore, vor fi prezentări aplicate despre implementările de big data, analizate din toate perspectivele, dar și talk-uri despre trend-uri și schimbări care apar în industrie sub paradigma AI, susținute de reprezentanții unor companii precum: Adobe, Adore Me, Amazon Web Services, Bolt Food, Bunnyshell, Canonical, Cloudera, CloudHero, CrowdStrike, Deutsche Telekom Services Europe Romania, diconium, eMAG, Endava, EPAM România, eSolutions, Freshful, Google Cloud, Holcim, ING Hubs România, JasperSoft, MetalSoft, METRO.digital, Microsoft, Qvest Digital, smartdata, Star Storage, Thoughtworks, Veeam Software, Veridion, _VOIS și Witanalytica. Pe lângă abordarea integrată specifică unei implementări, prezentările vor fi despre instrumente și aplicații specifice pentru achiziție, distribuție, procesare și stocare de date, modele de infrastructură de date pentru BI, strategii de migrare în și din cloud, protecția unei infrastructuri de date (disaster recovery), strategii pentru scalabilitate operațională, dar și cum pot fi folosite noile aplicații din zona inteligenței artificiale și machine learning-ului pentru diverse situații din business, de la dezvoltarea de software până la monitorizarea și optimizarea surselor de energie regenerabilă sau dezvoltarea de noi medicamente.

Big Data Week Bucharest se află la cea de-a cincea ediție și este un eveniment prezentat de eSolutions și MetalSoft și susținut de Google Cloud, Cloudera, EPAM România, ING Hubs România, METRO.digital, Thoughtworks și smartdata. Accesul la conferința Big Data Week Bucharest se face prin înregistrarea pe https://bucharest.bigdataweek.com, de unde persoanele interesate își pot achiziționa bilete la conferință sau își pot rezerva locul la meetup.