IT Efficiency / Sustainability — October 31, 2023 at 4:00 pm

Cum ajută tehnologia companiile să atingă obiectivele de durabilitate

by

Inițiativele tehnologice verzi pot ajuta organizațiile de energie și utilități să își reducă amprenta asupra mediului.

market stock graph and information with city light and electricity and energy facility industry and business backgroundSustenabilitatea este o problemă importantă pentru companii din toate industriile, dar este o prioritate deosebit de mare în sectorul energiei și utilităților. Pe măsură ce companiile de energie și utilități lucrează pentru a-și face operațiunile mai ecologice, multe se bazează pe credite de compensare a emisiilor de carbon.

Atunci când organizațiile nu pot să-și reducă propriile amprente de carbon, pot cumpăra credite de compensare a emisiilor de carbon. Fiecare credit reprezintă o tonă metrică de dioxid de carbon care este fie împiedicată să fie eliberată în atmosferă, fie eliminată printr-un proiect de reducere a carbonului, cum ar fi reîmpădurirea, practicile agricole de stocare a carbonului sau gestionarea deșeurilor și a gropilor de gunoi. Acest lucru îi sprijină pe cumpărătorii de credite compensate cu carbon în îndeplinirea obiectivelor lor de sustenabilitate, chiar dacă propriile operațiuni nu sunt încă atât de ecologice pe cât și-ar dori.

Cererea de opțiuni de sustenabilitate a mediului și guvernare este în creștere. Piața compensațiilor de carbon ar putea avea o valoare mai mare de 50 de miliarde de dolari până în 2030. În anii trecuți, inițiativele de inovare tehnologică și sustenabilitate nu au fost întotdeauna strâns aliniate, dar acest lucru se schimbă. Modelele ESG furnizează indicatori bazați pe performanță pentru ca companiile să urmărească progresul în atingerea obiectivelor lor.

Multe companii de energie și utilități profită de soluțiile tehnologice care folosesc tactici precum creditele de compensare a emisiilor de carbon și practicile informale de schimb de carbon pentru a-și reduce amprenta asupra mediului și pentru a-și atinge obiectivele de durabilitate.

Hardware-ul poate îmbunătăți durabilitatea companiilor de energie și utilități

Furnizorii de tehnologie au luat măsuri semnificative pentru a ajuta companiile să-și reducă amprenta de carbon. Aceștia sprijină acest obiectiv prin crearea de produse neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și prin includerea compensării emisiilor de carbon ca parte a achizițiilor de produse.

De exemplu, ASUS a lansat recent primul laptop de afaceri din lume, verificat din punct de vedere neutru al carbonului, împreună cu alte instrumente durabile. Prin serviciile sale pentru partenerii de carbon, ASUS permite companiilor să opteze pentru o achiziție compensată care compensează orice emisii asociate cu achiziționarea celorlalte produse ale lor.

În mod similar, programul de certificare a produselor HP CarbonNeutral aduce unele dintre dispozitivele companiei la zero carbon prin compensații și reduceri. Serviciile sale de calcul cu carbon neutru oferă, de asemenea, căi către neutralitatea emisiilor de carbon – fie „până la ușă” (hardware care este neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon până la livrare) sau „ciclu de viață” (hardware care rămâne neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon pe parcursul ciclului său de viață), ajutând clienții să-și mențină propria sustenabilitate obiective.

Tehnologie care permite compensarea carbonului

Instrumentele tehnologice sunt, de asemenea, esențiale în generarea efectivă de credite de carbon, care sunt urmărite și înregistrate electronic, astfel încât managerii de proiect, comercianții cu amănuntul de compensare a emisiilor de carbon și clienții să se poată asigura că aceeași tonă metrică de emisii de carbon reduse nu este revendicată de mai multe părți. Metodele de urmărire variază, dar unele sisteme se bazează pe blockchain, iar companii precum Intel lucrează pentru a crea blockchain-uri mai ecologice, care pot face însăși crearea de compensații o propunere neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon.

AI și alte tehnologii sprijină colectarea de date referitoare la creditele de compensare a emisiilor de carbon, permițând industriei să evolueze și să se optimizeze continuu. Unele companii de tehnologie se laudă cu instrumente de gestionare a datelor specifice offset-ului. Suita Envizi ESG de la IBM îi ajută pe clienți să gestioneze toate datele privind emisiile, inclusiv creditele de compensare. Serviciul de credit de mediu al Microsoft sporește transparența și urmărirea, ajutând la insuflarea încrederii clienților în veridicitatea creditelor de carbon.

Indiferent dacă compania dumneavoastră se află la începutul sau la mijlocul proiectelor sale de reducere a emisiilor de carbon, aceste tehnologii digitale pot ajuta organizațiile să se apropie de atingerea obiectivelor climatice.