Business — December 11, 2023 at 9:46 am

SD Worx achiziționează Romanian Software

by

Compania Romanian Software, liderul pieței din România în soluții de salarizare și management al capitalului uman (HCM), a fost achiziționată de SD Worx, principalul furnizor european de soluții de resurse umane și salarizare.

Signing_1200x827 Romanian SoftwarePrin această achiziție, Romanian Software obține acces la întreaga gamă de software și servicii de salarizare și resurse umane ale SD Worx, precum și la o prezență extinsă pe piața din Europa. De asemenea, SD Worx își consolidează poziția în Europa Centrală și de Est și își extinde oferta de tehnologie proprie de salarizare pentru clienții săi interni și internaționali.

Romanian Software deține colorful.hr, o suită completă de soluții de salarizare și HCM dezvoltate intern, care includ și un instrument online pentru calculul salariilor brute și nete ale angajaților. colorful.hr este oferit atât on-premises, cât și în format cloud, incluzând opțional gestionarea serviciilor de salarizare. Romanian Software a fost înființată în 2001 și are 160 de angajați, oferind suport pentru peste 750 de clienți și cei 200.000 de angajați ai acestora. Printre clienții Romanian Software se numără Ikea, Starbucks, Louis Vuitton, Rewe, Altex, Cognizant și Pizza Hut. Cu sediul în București, compania deține o cotă de piață totală de 14% în România și a avut venituri de 4,8 milioane de euro anul trecut.

SD Worx a semnat acordul pentru a achiziționa 80% din acțiuni acum, restul de 20% urmând să fie achiziționate în 2025.

„Ne bucurăm să-i primim în familia SD Worx pe toți colegii de la Romanian Software S.R.L”, a declarat Kobe Verdonck, CEO al SD Worx. „Această achiziție reprezintă o mișcare strategică care ne permite să ne extindem portofoliul și prezența în România, o piață dinamică în Europa Centrală și de Est. Identificăm o oportunitate semnificativă de creștere în această zonă și suntem încrezători că aceasta va aduce beneficii substanțiale clienților noștri comuni.
Romanian Software are o reputație solidă în livrarea de soluții de salarizare și HCM de înaltă calitate, dezvoltate intern, pentru o gamă diversă de clienți, de la IMM-uri la mari întreprinderi din România, care activează atât la nivel local, cât și internațional. Putem ajuta acești clienți prin administrarea completă a salarizării și resurselor umane pe întreg teritoriul Europei, oferindu-le un dublu avantaj: expertiză locală într-un context internațional”, a adăugat Kobe Verdonck.

„Integrarea în grupul SD Worx reprezintă o oportunitate excelentă pentru noi de a accelera dezvoltarea și inovația. Împărtășim aceleași valori și viziune în ceea ce privește asigurarea unor servicii de înaltă calitate pentru clienți și utilizarea tehnologiei de ultimă generație. Prin unirea resurselor și capacităților noastre, putem oferi clienților noștri mai multă valoare, opțiuni și flexibilitate. Suntem entuziasmați să facem parte din familia SD Worx și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm împreună pentru a crea un viitor mai bun pentru angajații, clienții și partenerii noștri”, a declarat Victor Dragomirescu, CEO al Romanian Software.

Acționarii actuali sunt implicați și vor rămâne dedicați dezvoltării companiei. Prețul achiziției nu va fi făcut public. Pentru gestionarea acestei tranzacții, SD Worx a apelat la firmele de consultanță PwC Romania și D&B David și Baias, iar Romanian Software la Voicu & Asociații.