Data Center / Storage — March 12, 2024 at 1:07 pm

Vertiv, Conapto și Fever Energy își unesc forțele pentru a introduce suportul dinamic al rețelei în Suedia

by

Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate, alături de Conapto, un important furnizor suedez de colocare, și Fever Energy, un jucător cheie în soluțiile de suport pentru rețea, au anunțat astăzi introducerea suportului dinamic al rețelei (Dynamic Grid Support) în operațiunile Conapto.

Conapto_North_2Valorificând puterea de la Vertiv™ Liebert® EXL S1, un sistem inovator de alimentare neîntreruptibilă (UPS) care oferă o soluție integrată pentru protecția energiei critice și capabilități de suport al rețelei, această inițiativă inovatoare își propune să sporească sustenabilitatea prin eficiența energetică maximă a UPS-ului și reducerea emisiilor de CO2 prin utilizarea surselor alternative de energie.

Pe măsură ce digitalizarea continuă să accelereze creșterea infrastructurii digitale a Suediei, cererea pentru surse de energie stabile, fiabile și durabile a crescut. Recunoscând această nevoie, Vertiv, Conapto și Fever Energy s-au unit pentru a oferi centrelor de date oportunitatea de a juca un rol activ în stabilizarea rețelei, deblocând în același timp noi fluxuri de venituri.

Prin caracteristica inovatoare de suport dinamic al rețelei (Dynamic Grid Support) a UPS-ului, Conapto poate contribui activ la stabilitatea rețelei participând la răspunsul rapid în frecvență (FFR – fast frequency response) și la cererea de rezervă de frecvență (FCR-D – frequency containment reserve demand). Soluția Vertiv optimizează capacitatea UPS-ului și folosește stocarea cu baterie litiu-ion, permițând suportul de energie în timpul cererii de vârf, fără modificări semnificative ale infrastructurii. Oferind o reglare statică și dinamică a frecvenței, împreună cu capabilități de gestionare a cererii, UPS-ul ajută la stabilitatea rețelei și la utilizarea eficientă a resurselor, susținând integrarea surselor alternative, cum ar fi cea solară, vântul și apa, în ecosistemul energetic.

Conapto a selectat sistemul UPS Vertiv™ Liebert® EXL S1 pe baza capacității sale de a reduce consumul de energie în comparație cu alternativele mai puțin eficiente din punct de vedere energetic. Această soluție inovatoare, susținută de tehnologia bateriei litiu-ion, oferă o capacitate mare într-o amprentă compactă, permițând centrelor de date să maximizeze numărul de rackuri și servere și, de asemenea, permite o eficiență de operare de până la 99%.

221010 Karsten WintherInițiativa comună se va împărți în două etape cheie. În primul rând, instalațiile Conapto existente achiziționate în 2022 sunt acum optimizate pentru suportul rețelei, cu unități UPS adaptate pentru ca utilizatorii finali să se integreze fără probleme în sistem. În continuare, aceeași soluție este implementată în prezent în locațiile Conapto din Stockholm 4 South, sporind capacitatea și reziliența de suport ale rețelei.

Karsten Winther, președintele Vertiv în Europa, Orientul Mijlociu și Africa, spune: „Colaborarea dintre Vertiv, Conapto și Fever Energy reprezintă o etapă semnificativă în industria centrelor de date și se bazează pe propriul nostru parteneriat de 15 ani cu Conapto. Odată cu introducerea suportului dinamic al rețelei (Dynamic Grid Support), împuternicim Conapto nu numai să sporească eficiența operațională în centrele sale de date, ci și să contribuie la stabilitatea și sustenabilitatea rețelei atunci când sunt asociate cu alternative energetice, marcând un pas semnificativ înainte în evoluția infrastructurii digitale critice.”

Stefan_Nilsson-min-minStefan Nilsson, Chief Commercial Officer la Conapto, spune: „În conformitate cu angajamentul Conapto față de sustenabilitate și contribuția către societate, credem că centrele de date nu ar trebui doar să consume energie, ci și să joace un rol activ în susținerea rețelei. Prin introducerea suportului dinamic al rețelei (Dynamic Grid Support), putem contribui la reducerea emisiilor de CO2, permițând adăugarea mai multor surse regenerabile la mixul energetic. De asemenea, putem genera noi capacități pentru clienții noștri și să le implementăm mult mai rapid. Parteneriatul nostru cu Vertiv și Fever Energy este o dovadă a acestui etos pe măsură ce lucrăm pentru a crea o infrastructură digitală mai rezilientă și durabilă pentru Suedia și mai departe.”

Pentru mai multe informații despre proiect, citiți acest studiu de caz. Pentru a afla mai multe despre portofoliul Vertv și suportul dinamic al rețelei (Dynamic Grid Support), vizitați Vertiv.com.

De asemenea, vă invităm să asistați la discuția despre acest proiect ce va avea loc între reprezentanții Vertiv, Conapto și Fever Energy în cadrul webcast-ului dedicat suportului dinamic al rețelei: Grid support – The What, why and how.

Întâlnirea are loc în data de 14 martie și va fi transmisă în direct pe DCD (www.datacenterdynamics.com) începând cu ora 13:00. Mai multe detalii despre întâlnire găsiti aici.