NEW TECHNOLOGY — May 30, 2024 at 4:34 pm

SAS introduce noi unelte cu AI generativ pentru accelerarea productivității companiilor

by

Tot mai multe organizații au adoptat soluții de AI generativ (GAI) în ultimul an, iar rezultatele acestor implementări încep să apară.

SAS AI generativSAS, lider global în AI și analytics, arată cum platforma sa, SAS Viya, care folosește modele lingvistice mari (LLM) pentru a sprijini clienții în accelerarea productivității și eficienței. Și în 2024, SAS plănuiește să inoveze în domeniu, prin introducerea SAS Data Maker, propriul generator de date sintetice, dar și prin oferirea de asistenți cu AI generativi adaptați diverselor industrii.

„Principiul SAS este acela că oricine ar trebui să poată efectua analize complexe în orice fază a ciclului de existenței a datelor, iar AI-ul generativ este crucial în această democratizare a proceselor”, afirmă Wiktor Markiewicz, Senior Market Research Analyst pentru IDC. „Dar majoritatea liderilor încă nu înțeleg tehnologia AI și cum o pot folosi eficient. Accesul la o platformă de date și AI de încredere elimină presupunerile, oferind un sprijin important în parcursul alături de AI-ul generativ.”

SAS Viya, lider pe piața AI-ului generativ datorită aplicațiilor pragmatice, orientate către industrie

În cazul AI-ului generativ, SAS pune accent pe utilizarea etică și adaptată la nevoile fiecărei industrii. Astfel, SAS permite adoptarea sigură a noilor tehnologii și contribuie la creșterea productivității și la obținerea de rezultate de încredere într-o arie largă de industrii supuse unor reglementări variate.

Organizare cu AI generativ: Viya integrează modele de AI generativ externe cu procese și sisteme de business deja existente, organizând LLM-urile pentru folosirea completă în diverse scenarii enterprise. Aceste capacități sunt disponibile acum în cadrul SAS Viya.
Viya Copilot: sporește productivitatea dezvoltatorilor, data scientists și a utilizatorilor de business, cu ajutorul unui asistent personal care accelerează sarcinile analitice, de business și industriale. Viya Copilot oferă unelte diverse pentru sarcini complexe, între care generarea de cod, îmbunătățirea datelor, explorarea datelor, planificări de marketing și analiza decalajelor de cunoștințe. Prima versiune a Viya Copilot este disponibilă în cadrul unui preview privat.
SAS Data Maker: se adresează provocărilor legate de confidențialitatea și deficitul datelor, prin generarea de date tabulare sintetice de înaltă calitate, fără să compromită informațiile sensibile, astfel că organizațiile pot garanta securitatea datelor. SAS Data Maker este disponibil în cadrul unui preview privat.
Implicarea clienților. SAS continuă să introducă funcții de AI generativ în soluția MarTech, SAS Customer Intelligence 360, pentru a ajuta oamenii de marketing să îmbunătățească semnificativ experiența clienților. SAS Customer Intelligence 360 oferă deja asistență cu AI generativ pentru simplificarea planificărilor de marketing, dar și dezvoltarea de conținut și propuneri creative. SAS introduce trei noi funcții în cadrul SAS Customer Intelligence 360 pentru oamenii de marketing:

o Folosirea de AI generativ pentru a cea audiențe recomandate, în funcție de informații bazate pe limbaj natural.
o experiență de chat pentru a interpreta datele despre audiență.
o Un serviciu de sugestii cu AI generativ pentru generarea de texte pentru subiectele de email.

Funcționalitățile de AI generativ ale SAS Viya fac diferența în cazul clienților care plănuiesc:

1. Accelerarea inovației. Este posibilă prin integrarea fără întreruperi a modelelor AI generative în fluxurile de lucru decizionale, în aplicațiile cu inteligență artificială sau învățare automatizată, dar și în procese de business existente, prin folosirea unor unelte de decizie avansate, precum SAS Intelligent Decisioning.
2. Protecția datelor. SAS oferă susținere completă pentru confidențialitatea utilizatorilor prin măsurători robuste a calității datelor, inclusiv generare de date sintetice, minimizare de date, anonimizare și criptare, astfel că informațiile valoroase rămân protejate.
3. Crearea de rezultate de încredere și de înțeles. Experții în date pot aplica tehnici de procesare lingvistică naturală pentru a pre-procesa datele, astfel încât să explice rezultatul final, minimizând halucinațiile din sisteme și costurile token-urilor.
4. Îmbunătățirea guvernanței. Folosirea de unelte încorporate pentru crearea de fluxuri de lucru care validează ciclurile de viață ale modelelor lingvistice mari, inclusiv în managementul modelelor de risc.
5. Luarea de decizii precise. Capabilitățile cantitative de luare a deciziilor, critice pentru succesul raționamentului AI-ului generativ, sunt integrate în platforma Viya.

Anunțul acesta a fost făcut în cadrul SAS Innovate, eveniment despre date și AI dedicate liderilor de business, utilizatorilor tehnici și partenerilor SAS. Fiți la curent cu cele mai noi știri despre SAS urmărind @SASoftwareNews pe X/ Twitter.