Securitate — July 10, 2024 at 3:01 pm

Parteneriat OLX România – Poliția Capitalei pentru combaterea fraudelor online

by

OLX România anunță un parteneriat important cu Poliția Capitalei, pentru a spori eforturile de prevenire și combatere a fraudelor online. Această colaborare a fost evidențiată în timpul vizitei recente a reprezentanților Serviciului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București la sediul OLX. Aceasta a inclus o sesiune de formare condusă de experții Departamentului de Fraude OLX, special concepută pentru unitatea de prevenire a criminalității a poliției și pentru elevii liceelor locale.

Man hands using smart phone

La întâlnire, desfășurată la sediul OLX, au fost prezenți trei membri ai Serviciului de Analiză și Prevenire a Criminalității, doisprezece elevi de la Liceul C.A. Rosetti din București și un profesor. Sesiunea s-a concentrat pe informarea participanților asupra modului în care pot identifica și preveni fraudele online.

Informațiile cheie din sesiunea de formare

Identificarea anunțurilor potențial frauduloase: Participanții au învățat cum să identifice semnalele de alarmă caracteristice anunțurilor frauduloase, inclusiv conturi recent create, prețuri semnificativ sub valoarea pieței, fotografii preluate de pe alte site-uri și urgența de a finaliza vânzările.

Conștientizarea phishing-ului: Sesiunea a acoperit tacticile comune de phishing, subliniind importanța prudenței în fața mesajelor nesolicitate care direcționează utilizatorii către canale de comunicare alternative și solicită informații personale.

Raportarea activităților suspecte: Au fost oferite sfaturi practice despre modul cum participanții pot raporta anunțurile suspecte direct prin platforma OLX, pentru a genera acțiuni rapide împotriva potențialilor fraudatori.

Mesaje educaționale: Participanții au fost informați despre importanța de a rămâne în cadrul platformei de mesagerie OLX, evitând link-urile necunoscute și fiind precauți în fața comunicărilor care par automatizate sau traduse.

„Această colaborare cu Poliția Română este o dovadă a angajamentului nostru de a crea o piață online mai sigură,” a declarat Robert Marcu, reprezentantul Departamentului AntiFraudă OLX România. „Prin informarea autorităților și educarea tinerei generații, luăm măsuri proactive pentru a reduce frauda online și pentru a spori încrederea utilizatorilor în platforma noastră.”

OLX România intenționează să continue acest efort colaborativ printr-o serie de sesiuni de formare și campanii de conștientizare, vizând să acopere un public mai larg în toată România. Inițiativele viitoare se vor concentra pe integrarea tehnologiilor avansate de detectare a fraudelor și pe extinderea resurselor educaționale disponibile pentru public.

Pentru mai multe informații despre inițiativele de prevenire a fraudelor ale OLX România, vă rugăm să vizitați Pagina de Siguranță a OLX România.