Expert IT — February 3, 2016 at 11:32 am

10 argumente pentru care ar trebui să automatizezi recrutarea personalului

by

hr2Dacă vrei ca procesul de recrutare a personalului să se desfășoare rapid, să colectezi și să găsești repede CV-urile potrivite pentru posturile pe care le scoți la concurs sau să poți să urmărești în orice moment stadiul procesului de recrutare, soluția este una singură: implementarea unui sistem informatic specializat.

Prin automatizarea recrutării câștigi viteză, elimini din muncă și câștigi control. Totodată, dai dovadă de profesionalism în fața conducerii, găsești „cei mai competitivi” angajați, identifici din timp problemele care pot apărea și faci corecțiile necesare.

Iată mai jos 10 argumente pentru care ar trebui să folosești o soluție informatică de recrutare:
1. Percepția managementului companiei față de competențele tale ca manager și față de utilitatea Departamentului de resurse umane depinde de viteza și calitatea recrutării;
2. Nu poți lăsa procesul de recrutare să se desfășoare arbitrar, după experiența și preferințele fiecărui specialist din departamentul tău. Cu HRP, îți definești etapele procesului de recrutare, care să fie aplicate de fiecare dată. Totul este auditabil și sub controlul tău;
3. Înainte să lansezi o poziție nouă în recrutare, cauți în baza de CV-uri. În loc să te bazezi pe căutarea pe ”șir de caractere” din Windows, cauți într-o bază de date cu CV-uri etichetate electronic, așa încât să găsești candidații potriviți fără să citești zeci de CV-uri;
4. Creezi un proiect de recrutare complex, la care participă mai mulți specialiști;
5. Generezi poziția pe pagina de recrutare, în mod automat, fără să ceri ajutorul echipei IT;
6. Postezi anunțul automat pe multiple portaluri de recrutare;
7. Colectezi CV-uri din surse multiple, prin integrare cu platforme sociale, în formate diferite (zip, doc, pdf, rtf, text, html);
8. Ții conversațiile cu toți candidații în același loc;
9. Când candidații încalcă norme de conduită etică, îi marchezi pentru a nu face o eroare de recrutare în viitor;
10. Urmărești stadiul recrutării pentru fiecare poziție în parte, oricând. Păstrezi o vedere de ansamblu, identifici problemele din timp și faci corecții.

Prin automatizare elimini un mare volum de muncă: de exemplu, căutări de CV-uri, adnotări, identificarea corespondenței și cuplarea cu informațiile obținute în interviuri din trecut, publicări pe platforme multiple de recrutare, solicitări către departamentul de IT, transformări de documente în alte formate, menținerea informațiilor în MS Excel sau alte documente etc.. Eliminând din volumul de muncă, scazi, de fapt, costurile.

Prin automatizare câștigi viteză: scurtezi timpul necesar pentru lansarea în recrutare a unei poziții noi de la câteva ore (uneori zile) la mai puțin de o oră.

Prin automatizare câștigi control: prin urmărirea etapelor recrutării, prin urmărirea stadiului fiecărui proiect de recrutare etc.

Prin automatizare demonstrezi profesionalism în fața conducerii companiei și a clienților interni, pentru că demonstrezi control, informare, rapiditate și exactitate.

În timp ce te bucuri de automatizarea oferită de HRP, creezi o bază de CV-uri și rezultate ale proiectelor de recrutare care reprezintă o valoare în sine, valoare pe care o vei resimți odată cu creșterea pozițiilor recrutate direct prin apelul la baza de date, fără să fie necesare noi interviuri.

Prin automatizarea procesului de recrutare adaugi competitivitate companiei, pentru că găsești mai repede angajați mai competenți, care devin productivi într-un timp mai scurt.

În concluzie, dacă nu obții încă toate aceste rezultate și te întrebi care este soluția care oferă performanțe, informează-te pe larg despre aceasta pe http://hrp.ro!