Business — December 7, 2016 at 3:31 pm

CA Technologies intenţionează să achiziţioneze Automic

by

achizitieAchiziţia va furniza automatizare end-to-end, activată în cloud, şi o platformă de coordonare pentru aplicaţii şi procese de afaceri.

CA Technologies a semnat un acord definitiv de achiziţionare a firmei Automic Holding, un lider în domeniul software-ului de automatizare care deţine un avantaj competitiv din automatizarea IT-ului şi a proceselor de afaceri. Evaluată la aproximativ 600 de milioane de euro, în bani gheaţă şi active echivalente, tranzacţia a fost aprobată de ambele Consilii Directoriale şi este aşteptată să fie încheiată în trimestrul patru al anului fiscal CA 2017.

Cu sediul la Viena, Austria, Automic dispune de aproximativ şase sute de angajaţi în Europa, America de Nord şi Asia.

Prin intermediul achiziţiei Automic, CA va adăuga capabilităţi de automatizare cloud-enabled şi de coordonare portofoliului său actual şi îşi va extinde prezenţa pe piaţa europeană. Prezenţa europeană a firmei Automic, cuplată cu expertiza globală CA şi portofoliul larg de produse şi soluţii, oferă clienţilor o soluţie globală care completează investiţiile tehnologice existente pentru adresarea provocărilor induse de automatizare în cadrul întregii întreprinderi moderne.

CA va adăuga capabilităţile Automic de automatizare şi coordonare portofoliului său pentru a oferi clienţilor opţiuni legate de nevoile operaţiunilor IT şi DevOps din sedii, dar şi din medii cloud şi cloud hibrid. Cu o soluţie analytics incorporată în platforma end-to-end, clienţii vor beneficia de agilitate sporită în afaceri prin intermediul soluţiilor care acum se deplasează de la automatizarea sarcinilor axată pe IT către automatizarea şi coordonarea inteligentă axată pe nevoile de afaceri.

“Afacerile globale au nevoie de flexibilitate şi de agilitate pentru a muta fluxurile de lucru către cele mai apropiate locaţii în medii eterogene de cloud hibrid, fluxuri care să fie permanent disponibile, iar prin aceasta să rămână în faţa competiţiei,” a spus Ayman Sayed, preşedinte şi chief product officer, CA Technologies. “Prin achiziţia Automic vom furniza automatizare, scalabilitate pentru fluxuri de lucru şi procese de afaceri, simultan cu reducerea costurilor şi îmbunătăţirea majoră a acurateţei. Un astfel de nivel de automatizare inteligentă va oferi clienţilor noştri informaţii relevante pentru obţinerea unei agilităţi sporite şi pentru obţinerea de valoare pentru afacere. Suntem mulţumiţi să urăm bunvenit Automic, o companie profitabilă şi care are un ritm de creştere sănătos, în familia CA. Din punct de vedere strategic, achiziţia ne accelerează poziţia, datorită platformei cloud-enabled. Din punct de vedere operaţional, ea ne aduce extinderea în Europa. Iar din punct de vedere financiar achiziţia satisface criteriile noastre riguroase şi ne furnizează probabil cea mai înaltă rată profitabilitate pentru banii gheaţă folosiţi offshore.”

Tehnologia de automatizare Automic subliniază transformarea digitală prin ajutorarea companiilor să treacă de la automatizarea de tip siloz la cea inteligentă şi coordonată prin real-time analytics.

“Clienţii de tip enterprise strâng legăturile cu vendorii de tehnologie pentru sprijinirea iniţiativelor de transformare digitală în scopul creşterii vitezei, fiabilităţii şi scalabilităţii proceselor de afaceri,” a spus Todd DeLaughter,  Chief Executive Officer, Automic. “Alături de CA Technologies, vom ajuta organizaţiile să-şi accelereze trecerea capabilităţilor de automatizare inteligentă la nivelul următor, stimulând agilitatea şi viteza cerute în această epocă a Transformării Digitale.”

Fondată în anul 1985, firma Automic are birouri în Viena, Paris, Asia Pacific Japan (APJ) şi Bellevue, Washington, şi deserveşte o gamă largă de clienţi din domeniile energie, servicii financiare, sănătate, manufacturing, retail şi telecomunicaţii.

În cadrul acestei achiziţii, compania Foros a servit drept consilier financiar pentru CA Technologies.

In Romania, CA Technologies este prezent prin partenerul sau strategic pentru Europa Centrala si de Est, SolvIT Networks.