NEW TECHNOLOGY — December 22, 2016 at 10:00 am

Cum este influențată recrutarea prin automatizare

by

HR_3_600În contextul în care automatizările au ajuns să cuprindă toate sectoarele, domeniile și industriile, companiile sunt interesate de aceste evoluții tehnice pentru a face procesele umane mai ușoare. O zonă unde automatizările sunt implementate mult în ultimii ani este cea a angajărilor, unde metoda tradițională cu interviuri și ocupare de poziții pare să fie schimbată odată cu apariția automatizărilor.

Companiile au căutat moduri de automatizare a proceselor de angajare, existând perspectiva ca automatizarea să devină un lucru obișnuit în procesele de angajare din viitor. Automatizara proceselor de recrutare a căpătat amploare în perioada crizei financiare, când companiile au căutat să reducă orice costuri posibile, bazându-se pe aplicații online. Dacă după această perioadă unele companii au revenit la vechile metode, automatizarea proceselor de recrutare a rămas foarte populară și utilizată pe scară largă în special în sectorul IT.

În sectorul IT cererea și oferta sunt ridicate, sistemul automat de recrutare fiind foarte bun în colectarea unor informații valoroase de la aplicanți, sortarea acestora și restrângerea numărului de posibili candidați la câțiva, cei mai potriviți. Interviul cu factor uman rămânând doar o procedură finală, de cele mai multe ori chiar cea de angajare efectivă. Algoritmii automați învață pe parcursul primirii aplicațiilor, utilizând sisteme de analiza de date mari.

Multe agenții de recrutare deja au adoptat algoritmii automați, utilizând soluții gen Spark cloud, incluzând astfel informațiile din rețelele sociale și chiar din bazele de date ale angajatorilor pentru a filtra informațiile și a grupa aplicanții după criterile cele mai apropiate postului pentru care aplică.

Această strategie funcționează pentru aproape toate tipurile de afaceri, începând cu sănătatea, ingineria și finanțele. Utilizând automatizarea proceselor, companiile au șansa sa stea cât mai puțin cu posturi importante libere, acest lucru ducând la reducerea pierderilor și a timpilor morți. Totuși există și rezerve pentru această metodă, printre care faptul că anumiți candidați buni ar putea fi eliminați din motive neînțelese de proces, precum probleme în algoritmi sau alte erori. Odată cu evoluția tehnologiei, algoritmele de acest tip și infrastructura modulară din procese vor fi eficientizate și îmbunătățite, ținând cont și de informațiile venite de la companiile care se bazează pe acest tip de algoritmi.