Securitate — April 4, 2020 at 10:02 am

Întreprinderile mici beneficiază de o protecție mare cu securitatea aplicațiilor SonicWall Cloud

by

preview_1561377496Întreprinderile mici au adesea resurse restrânse, în special în departamentele IT, iar aceste afaceri se află la fel de mult în supuse riscurilor cibernetice la fel ca omologii lor corporate.

SonicWall se străduiește să niveleze terenul de joc cu platforma Cloud App Security, recunoscând punctele slabe cu care se confruntă întreprinderile mici, prin crearea unei soluții bazate pe cloud care se adresează departamentelor IT. Întreprinderile care migrează în cloud beneficiază de securitate bazată pe API care necesită o implementare minimă pentru o experiență de utilizator fără probleme. Iar cei care au trecut deja în cloud vor beneficia suplimentar de capacități ușoare de configurare, gestionare și optimizare.

Phishing-ul poate reprezenta 90% sau mai mult din toate încălcările de date, iar e-mailul devine software-ul cel mai frecvent utilizat ca aplicație de serviciu în aproape orice mediu. Protejarea acestui vector de amenințare necesită o pregătire de sensibilizare în domeniul cibersecurității bazată pe angajați, combinată cu mai multe dintre caracteristicile pe care le oferă platforma SonicWall Cloud Security Security.

Un serviciu de tip sandboxing de rețea cu mai multe motoare care include sandboxing-ul atașat, protecția URL avansată, anti-virus și protecția împotriva compromisurilor prin e-mail de afaceri este doar una dintre caracteristicile eficiente incluse. De asemenea, platforma oferă o capacitate avansată de protecție împotriva amenințărilor care împiedică propagarea de malware de la aplicații precum Dropbox și OneDrive, care devin aplicații de birou omniprezente pentru mutarea fișierelor mari.

banner1-02Vizibilitatea generală pe care software-ul Cloud App o creează este un punct principal de vânzare. Aplicația Cloud identifică toate serviciile cloud utilizate de utilizatorii finali ai unei organizații, astfel încât administratorii pot vedea ce fac în clodul lor. Profunzimea informațiilor acționabile include hărți de trafic între mediile cloud, un nivel de detaliu disponibil rareori echipelor de securitate IT din întreprinderile mici. Drept urmare, întreprinderile pot identifica și remedia o problemă ori de câte ori un utilizator se autentifică într-o aplicație neautorizată sau periculoasă.

Cloud App Security controlează accesul la informații sau date privilegiate oferind controale de acces granulare care împiedică încărcarea fișierelor sensibile. Acest acces la date se bazează pe instrumente politice bazate pe roluri și pe caracteristici de clasificare a datelor care includ tehnologii de prevenire a pierderilor. Activitatea utilizatorului poate fi monitorizată, cu accesul la date sensibile blocat sau limitat. Și având în vedere că creează un traseu de audit al tuturor acțiunilor finalizate sau încercate, care se extinde chiar și la evenimente istorice în timp real, este ideal pentru organizațiile care trebuie să se concentreze pe conformitate.

SonicWall Cloud App Security permite organizațiilor să nu doar să monitorizeze și să gestioneze utilizarea aplicațiilor cloud, ci și să reducă riscul de IT shadow, care sunt programe care rulează pe o rețea pe care echipele IT nu o cunosc. Acestea sunt de obicei programe software descărcate de angajați din cloud fără autorizare. Livrată prin Capture Security Center, această componentă critică a platformei se află între utilizatorii de servicii cloud și aplicațiile cloud. Monitorizează toată activitatea și aplică politicile de securitate, oferind vizibilitate în timp real și controlul utilizării aplicațiilor cloud.

Un tablou de bord complet permite administratorilor să monitorizeze utilizarea aplicațiilor riscante, să urmărească activitatea utilizatorului și să blocheze sau să deblocheze politicile pentru aplicațiile autorizate sau neautorizate. Caracteristici precum Shadow IT Discovery utilizează jurnalele de firewall existente pentru a automatiza descoperirea cloud și pentru a identifica aplicațiile utilizate, inclusiv postura de risc și profilul.
Întreprinderile pot, de asemenea, să stabilească politici pentru aplicații cloud neadministrate. Aceasta se execută pe baza scorurilor de risc ale aplicației create prin reglementări, certificări de securitate sau baze de date de reputație. Funcția permite întreprinderilor să clasifice resursele și aplicațiile utilizatorilor ca fiind aprobate de IT sau interzise utilizatorilor finali.

SonicWall Cloud App Security oferă două hărți cu privire la mediul aplicației: un tablou de bord și o vedere de ansamblu. Tabloul de bord oferă o vizualizare în timp real a numărului și categoriilor de aplicații cloud utilizate și a numărului de utilizatori care accesează aplicații cloud. Această vizualizare include informații despre cantitatea de trafic de date utilizată de aplicațiile din cloud, toate combinându-se pentru a produce o perspectivă robustă a IT-ului potențial de umbră care afectează întreprinderea.

Vizualizarea de ansamblu adaugă perspective suplimentare acționabile, oferind detalii atât despre aplicațiile din cloud cât și despre utilizatorii finali care au accesat respectivele aplicații. Atunci când sunt asociate cu abilitatea pe care Cloud App Security trebuie să o ofere vizibilitate în timp real a aplicațiilor, iar întreprinderile primesc capacitatea suplimentară de a monitoriza utilizarea, inclusiv detalii despre volumul traficului, activitatea utilizatorului și aplicațiile utilizate în funcție de locație.

 

Citiți și:

SonicWall ia la țintă amenințările cibernetice care vizează reţelele wireless, aplicaţiile în cloud și endpoints

SonicWall securizează sistemele cloud-hibrid