Networking, Productie — May 21, 2020 at 5:24 pm

Wireless non-stop și conectivitate totală pentru unul dintre principalii producători japonezi

by

În 2017, Maspro, liderul japonez în producția de antene TV compatibile cu emisii in 4K8K, precum și echipamente de securitate și soluții IoT,  a decis să actualizeze rețeaua care deservește sediul central, uzina și centrul de distribuție.

maspro-logo-card-960pxSoluția a fost simplă. Maspro a instalat comutatoarele SwitchBlade x8100 în centrul rețelei și pentru distribuție pe fiecare etaj al clădirii comutatoare din seria X510. Comutatoarele de intersecție conectează punctele finale, în timp ce punctele de acces  wireless Allied Telesis TQ4600 permit conectarea dispozitivului mobile în sălile de ședințe. Comutatoarele alese sunt compatibile cu  soluția de automatizare a reţelei Allied Telesis Autonom Management Framework ™, un avantaj imens de vânzare pentru Maspro.

În 2019, compania era pregătită pentru următorul pas, performanțe wireless îmbunătățite. Maspro utiliza, la depozitul principal de distribuție, terminale portabile pentru inventarierea produselor, ca mai apoi acestea să fie pregătite pentru expediere în centrele de distribuție din Japonia. Având în vedere că terminalele portabile trebuiau înlocuite si datorită apariției unor situații in care comunicarea nu se menținea constantă, compania a decis să îmbunătățească simultan si rețeaua wireless.

Allied Telesis a lucrat cu Maspro pentru a investiga conectivitatea clientului și a mediului wireless. Aceste teste au demonstrat o scăderea a capacității wireless ale Maspro. Aceste scăderi se datorau în special modificărilor locațiilor fizice ale unor articole, cum ar fi marfă, rafturi și alte echipamente. Având diverse nevoi pentru depozitul său de distribuție și alte locații, de exemplu sălile de ședințe, Maspro a decis să instaleze un sistem hibrid de ultimă oră.

Soluția: un sistem wireless hibrid, cu AWC-CB

Allied Telesis a dezvoltat o rețea wireless hibridă super performantă pentru Maspro, folosind tehnologia Allied Telesis Autonom Wave Control (AWC). AWC permite soluții wireless care se auto-reglează și care analizează automat modelele de trafic spre a optimiza rețeaua wireless în vederea obținerii de performanțe maxime și costuri de operare reduse. În plus, primele puncte de acces hibride (AP) din lume, Allied Telesis TQ5403 Hybrid 3-radio 802.11ac Wave 2 wireless AP-uri, acceptă simultan arhitecturi wireless cu unul sau mai multe canale, asigurând atât roaming fără probleme, cât și randament maxim.

Modulul cu un singur canal AWC se numește Blanket Channel (AWC-CB) și oferă roaming fără probleme pentru clienți, deoarece întreaga rețea wireless acționează ca un singur AP virtual, eliminând conexiunile instabile sau performanțele slabe pentru lucrătorii din depozit care folosesc terminale portabile. Chiar dacă aspectul fizic al depozitului se schimbă, Maspro continuă să se bucure de acces wireless fără probleme.

Pentru birouri, săli de întâlnire și alte medii care necesită comunicații de mare viteză, cu capacitate pentru mulți clienți, AWC multicanal optimizează automat debitul și reduce interferențele oferind performanțe superioare pentru toți utilizatorii și dispozitivele.

Instrumentul de management şi monitorizare reţea, Allied Telesis Vista Manager ™ EX, a fost implementat pentru a oferi o vedere pe un singur tablou de bord, a întregii rețele AMF și AWC wireless, reducând complexitatea infrastructurii și costurile ei.

Conectare perfectă și gestionare ușoară

Astăzi, birourile Maspro beneficiază continuu de abilitatea AWC de a auto-acorda și de a optimiza performanța wireless, în timp ce AWC-CB oferă legăturile perfecte în mediul dinamic al depozitului. Această soluție inovatoare de la Allied Telesis asigură cea mai bună experiență wireless posibilă pentru tot personalul, contribuind la o funcționare eficientă a afacerii și o distribuție buna a produselor.

Maspro se bucură de automatizarea rețelei AMF cu recuperare ușoară și optimizare wireless AWC – în timp ce Vista Manager EX permite o vizualizare completă a întregii infrastructuri de rețea, cu caracteristici precum monitorizarea traficului și hărți ale rețelei si analiza de date pentru a monitoriza vizual funcționarea și performanța. . Gestionarea grafică ușoară reduce povara administrării rețelei, precum și costurile operaționale.

Suportul și ajutorul la orice ora al inginerilor Allied Telesis au asigurat o instalare fără probleme și o funcționare continuă. Allied Telesis așteaptă cu nerăbdare să sprijine Maspro cu produse și tehnologii de avangarda și in viitor.

Citiți și:

Reţeaua wireless vine în sprijinul automatizării

Vista Manager EX, monitorizare şi management de reţea puternic

Allied Telesis lansează prima soluție wireless hibridă din lume