Securitate — December 12, 2020 at 11:01 am

Amenințările cibernetice de mâine

by

3d isometric vector illustration, Phishing scam, hacker attack, mobile security concept, data protection, cyber crime. Vector illustration.În securitatea cibernetică, atacatorii privesc întotdeauna spre viitor. Asta înseamnă că ceea ce este (relativ) sigur astăzi va deveni probabil o țintă principală mâine – și pe măsură ce producătorii produc mai multă tehnologie conectată la web, ei lărgesc suprafața pentru potențiale atacuri.

Care ar putea fi următorul dispozitiv compromis? Iată o listă parțială:

Dispozitive medicale implantate

Pe măsură ce dispozitivele precum stimulatoarele cardiace și implanturile cohleare sunt echipate cu trackere GPS, conectivitate Bluetooth și internet, riscul de compromitere crește.

Avioane, trenuri și automobile

Modurile moderne de transport sunt calculatoare în mișcare conectate la Wi-Fi și toate pot fi sparte. Trenurile din America sunt o sursă specială de îngrijorare pentru experți, deoarece producătorii de vagoane de tren sunt cu toții stabiliți în străinătate, făcându-i ținte mai ușoare pentru statele naționale care doresc să implanteze programe malware.

Smart Home, Smart offices

Dispozitivele conectate la casă inteligentă, cum ar fi sonerii, încuietori, lumini, cuptoare și aparate de cafea pot fi extrem de vulnerabile la atacurile cibernetice. Trecerea la munca la distanță a schimbat, la rândul său, atenția hackerilor asupra rețelelor Wi-Fi de acasă și asupra atacurilor de phishing de modă veche.

Rețele 5G

5G folosește software în loc de hardware pentru a gestiona funcțiile de rețea, iar software-ul este de obicei mai vulnerabil. Deoarece inteligența artificială(AI) va fi utilizată pentru a supraveghea o mare parte din infrastructura 5G, AI în sine ar putea fi supusă atacului.