Bizpoint — July 26, 2021 at 3:27 pm

Un nou an de creşteri ale cheltuielilor IT

by

Analiza ROI

Un nou raport publicat de Gartner arată că, la nivel global, firmele vor ajunge să cheltuie 4200 miliarde USD pe IT în acest an, ceea ce înseamnă o creştere de aproape 9% faţă de 2020.

Firma de analiză susţine că multe firme încă trec prin scăderi de venituri, însă multe dintre ele intenţionează să-şi crească cheltuielile IT înainte de creşterea veniturilor generale. Miza o constituie însă faptul că aceste cheltuieli vor fi îndreptate spre tehnologii specifice care pot contribui la îmbunătăţirea rezultatelor de afaceri.

În acest context, Gartner susţine că segmentul serviciilor IT se numără printre primele trei zone de creştere pentru 2021, datele statistice de până acum arătând creşteri importante ale cheltuielilor din zona Infrastructure-as-a-Service (IaaS). Motivul este acela că IaaS este capabil de a suporta fluxuri de lucru mission-critical şi contribuie la reducerea costurilor on-premises. Gartner se aşteaptă ca acest segment să ajungă la 1200 miliarde USD în acest an, reprezentând o creştere de 10% faţă de 2020.

Zona de software pentru afaceri pare să aibă cel mai mare potenţial de creştere, deoarece Gartner se aşteaptă ca el să crească cu peste 13% faţă de 2020. În anul următor, însă, analiştii se aşteaptă la o uşoară scădere a acestei creşteri, care va ajunge la sub 12%.

Comentând rezultatele, analiştii Gartner au spus că responsabilii IT caută din ce în ce mai mult parteneri care sunt în stare să gândească dincolo de creşterile digitale din 2020 şi care să aibă strategii mai clare de transformare digitală pentru 2021. Asta înseamnă construirea de tehnologii şi servicii care încă nu există şi care să ajute la diferenţierea clienţilor pe o piaţă deja foarte aglomerată.