EDUCATIE / JOB — July 3, 2023 at 8:55 am

Un salt educaţional

by

Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor din cadrul Universităţii Alexandru Ioan Cuza a dorit o modalitate fiabilă de a pregăti teoretic şi practic studenţii pentru viitoarele locuri de muncă. În acest scop, a decis să construiască un laborator IT modern.

FEAAProvocarea principală consta în oferirea accesului la cele mai noi tehnologii hardware şi software, precum şi la bune practici de implementare şi administrare soluţii de afaceri.

Ca soluţie, facultatea a colaborat cu Fujitsu, SAP Romania şi Red Point Software Solutions pentru a construi un laborator avansat pentru studenţii care se specializează în informatică economică. Rezultatele includ un  mediu modern de instruire pentru 700 de studenţi, creşterea prestigiului programelor de bază şi de masterat în cadrul departamentului şi creşterea numărului de oportunităţi de colaborare cu sectoarele academic şi privat.

„Vrem ca studenţii noştri să dispună de o instruire teoretică şi practică solidă. Acest laborator le oferă aşa ceva”, a declarat Daniel Păvăloaia, Profesor de Informatică Economică la Universitatea Alexandru Ioan Cuza.

Construcţia şi modificarea laboratorului a necesitat elemente hardware şi software. Fujitsu a oferit infrastructura hardware şi staţiile de lucru, inclusiv echipamente PRIMERGY RX2540, Servere Rack RX2530 şi desktopuri ESPRIMO G9010.

De asemenea, a oferit licenţe şi abonamente cloud. SAP a oferit aplicaţiile de afaceri necesare ca suport al cursurilor IT, inclusiv licenţe şi abonamente cloud pentru SAP S/4HANA, SAP Business byDesign şi SAP Success Factors HR.

Red Point Software Solutions a fost responsabilă pentru managementul proiectului.

Cursurile practice asociate disciplinelor IT specifice pot fi acum ţinute cu succes în laborator pentru studenţi, în grupe de 45 de oameni simultan.

„Colectivul laboratorului şi consultanţii Red Point vor organiza şi prezentări şi sesiuni de instruire asupra proceselor de afaceri pe care studenţii le vor întâlni în lumea reală”, a spus Doina Fotache, Profesor, Universitatea Alexandru Ioan Cuza University.