Aplicatii — October 31, 2023 at 8:10 am

Căutarea de joburi se transformă

by

Platforma de recrutare bazată pe inteligența artificială, nPloy, lansează soluția de Recrutare Proactivă (Proactive Recruitment). Noul instrument inversează modelul tradițional de căutare a unui loc de muncă, oferind companiilor posibilitatea de a aplica pentru candidați talentați, în timp ce aceștia își pastrează anonimatul.

Job search website on laptop. Find a jobnPloy își propune să ajute angajații și angajatorii să-și găsească „perechea” ideală pe baza unor criterii precum așteptări salariale, competențe, experiență, locație, tipul de job vizat etc.

Angajatorilor pot să caute candidați din baza de talente a platformei și să se conecteze cu aceștia. Tot ce trebuie să facă este să le trimită o cerere direct în aplicație (match request), invitându-i să aplice pentru pozițiile deschise. Persoanele care își caută locuri de muncă vor rămâne anonime pe durata procesului, până când acceptă invitația angajatorului.

De ce preferă candidații recrutarea proactivă

Căutarea pasivă de locuri de muncă: Acest instrument schimbă regulile pentru cei care nu sunt în căutare activă de job-uri, dar sunt deschiși la noi oportunități. Tot ce trebuie să facă este să aibă un profil complet pe platforma nPloy, astfel încât potențialii angajatori să îi poată găsi cu ușurință.
Confidențialitate îmbunătățită: În era GDPR, nPloy prioritizează confidențialitatea candidaților, asiguându-le anonimatul până când aceștia decid să aprobe o cerere de match. Această abordare crește securitatea datelor personale și elimină apelurile și mesajele nedorite.
Control și libertate de alegere: Persoanele în căutarea unui job pot decide dacă doresc să se conecteze cu un potențial angajator. Dacă acceptă cererea de match, se deschide un chat în aplicație, unde pot comunica direct cu recrutorul. Dacă resping cererea, recrutorul nu îi mai poate contacta din nou pentru același post.

Cum își eficientizează angajatorii recrutarea

Proces rapid și fără efort: Baza de utilizatori nPloy reprezintă o sursă rapidă și eficientă de identificare și contactare a candidaților potriviți, simplificând procesul de recrutare.
Promovează incluziunea și diversitatea: Recrutarea proactivă permite angajatorilor să se concentreze pe experiența și calificările candidaților, întrucât profilurile sunt anonime, eliminând astfel factori (vârstă, rasă, sex, etc.) care pot genera prejudecăți inconștiente.
Rentabil: Această funcție este inclusă în planurile de abonament ale nPloy, fără costuri suplimentare, făcând-o o soluție accesibilă pentru întreprinderi de toate dimensiunile.
Consolidează brandul de angajator: Candidații apreciază când companiile aplică pentru ei, demonstrând o atitudine orientată spre viitor și apreciere pentru oameni. Totodată, această abordare prietenoasă îmbunătățește comunicarea inițială dintre cele două părți.